Aktuális

Mókuskerék fogságában

– Magyarországon a nõk az én munkakörömben jóval kevesebbet keresnek, mint a férfiak. – mondja Kovács Zsuzsa, PR-menedzser. – Azért jó fizetésem van, így amit kinézek magamnak, azt megvehetem.

Kovács Zsuzsa: Nálunk nem ismerik el, hog egy nő képes ugyanannyit, ugyanolyan jól dolgozni, mint egy férfi, vezető beosztásban is.
Bár mostanában kezdem rászoktatni magam a spórolásra, okosabban vásárolok, mert gondolnunk kell a közös jövőnkre is, ahhoz pedig pénzre van szükség. Ezért ameddig megtehetjük, eljárunk étterembe, szórakozni, mert ha egyszer gyerekünk lesz, sok mindenről le kell mondani. Ha terhes leszek, a főnökeim biztos nem fognak örülni, ennek ellenére az állásom megmaradna. Nem szeretnék három hónap után visszajönni dolgozni, de tudom, hogy nem könnyű sem itthagyni, sem újrakezdeni mindent ebben a mókuskerékben.

Két szenvedélyem van: imádom a gyógyvizeket és a belsőépítészetet. A párommal havonta egyszer felkeresünk egy melegvizes gyógyfürdőt, és ott töltünk egy hétvégét. Ez nemcsak pihenés szempontjából fontos, hanem az egészségünk miatt is. Nekem például így jött rendbe az állandó ínhüvelygyulladásom. Hét közben megy a hajtás, de a hétvége a kikapcsolódásé. Alkalmi belsőépítésznek az első saját lakásunk miatt csaptam fel. Elolvasok minden megjelent cikket, figyelem az áruházak kínálatát, felkutatom a különlegesebb darabokat. Költséges mulatság a beszerzés, leginkább időt és energiát igényel, mire minden a helyére kerül úgy, ahogy én akarom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top