Aktuális

Arthur király nyomában – II. rész

Clive Owen: ma Arthur, holnap Bond?

Az egyszerű földi halandó a filmszínészt szeszélyesnek, különlegesnek és megközelíthetetlennek hiszi. A sztár mindenkitől különbözik, senkire sincs tekintettel, és mindig többet akar, mint amit kap. Aztán azt is megkapja. Clive Owen mindennek az ellenkezője. Az Arthur király európai premierje kapcsán adott interjúkon olyan elegánsan jelent meg, hogy bankelnöknek is nézhettük volna. Szerény volt, mosolygós, mindenkihez kedves – és közben hihetetlenül zárkózott. Az újságírók képtelenek voltak igazán személyes válaszokat kihúzni belőle. Owen, aki a legújabb Bruckheimer-féle szuperfilm, az Arthur király címszerepét játssza, egy kérdést sem hagyott figyelmen kívül, de egyre sem felelt igazán. Mintha azt jelezte volna: “hagyjatok engem békén, a filmet láttátok, én a munkámat elvégeztem, a többihez semmi közötök”.

Pedig semmi kétség, ebben az emberben bőven van érdekes vonás. A negyvenéves, 190 centiméter magas, vakító fogsorú színész eddig talán Anglia kedvence volt, de mostanában minden esélye megvan rá, hogy világsztár váljék belőle. Bár nem hajlandó rá, hogy – sok brit pályatársához hasonlóan – Hollywoodba költözzék, egyre többet kénytelen az álomgyárban időzni. Az Arthur király után Julia Roberts és Natalie Portman oldalán forgat, azután egy Rodriguez-film, majd egy thriller következik Jennifer Anistonnal.

Arra a kérdésre, hogy miért marad, csak rejtélyes mosoly a válasz. “Semmi pénzért sem hagynám itt a házamat meg a családomat – mondja. – Túl jó barátaim vannak ahhoz Londonban, hogy egy óceán válasszon el tőlük.”

Az új otthonnal talán veszítene, de biztosan nyerne is. Nem a már biztos filmtervek, hanem a pletykák miatt. Hiszen a szakmában mindenki azt beszéli, hogy Pierce Brosnan után ő lesz a következő James Bond. De ha erről faggatják, csak egy még titkolózóbb mosoly a válasz. “Ebben a szakmában megtanultam már, hogy semmit se vegyek biztosra. Majd ha aláírtam egy szerződést, valószínűleg elmondom önnek is” – hárít. “Nem is szeretne Bond lenni?” – erősködöm tovább. “Én csak azt szeretném, ami biztos, hogy meg is lesz – tér ki megint a válasz elől. – Ez meg csak pletyka.”

Azt senki sem vitatja, hogy az angol színészek között rajta áll legjobban a szmoking. Az Arthur királyból azonban az is kiderül, hogy páncélban, karddal is hiteles személyiséget tud formálni. Hiszen a világ talán leghíresebb legendájának megfilmesítésekor éppen az volt az alkotók szándéka, hogy a romantikus mesék helyett a sötétebb, vadabb kora középkori valóságot mutassák meg.
„Valóság vagy nem, nekem Arthur csak egy drámai szerep – magyarázza Owen. – Nem is az volt a kihívás, hogy megtanuljak vívni vagy lovagolni, hanem hogy ábrázolni tudjak egy férfit, akit kétfelé húz a szíve: akiben igazi dráma zajlik, aki harcol és szeret – mosolyog elegánsan Owen. – Nekem ennyi is elég volt ahhoz, hogy eljátsszam.”

Jöjjön velünk moziba!

Ha kíváncsi a filmre, nézze meg velünk közösen a bemutató előtti vetítést! Mozizásunk időpontja: augusztus 31., kedd, 20 óra.

Helyszín: Hollywood Multiplex Duna Plaza mozi, 11-es terem.

Jelentkezés: augusztus 25-én 9 és 13 óra között, a 240-5484-es telefonszámon. Minden ötödik telefonáló nyer jegyet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top