Aktuális

Felmelegítve is jó a kapcsolat?

Hát, állítólag úgy csak a töltött káposzta. Mi azért – tûzrõl pattant konyhatündérként – elgondolkodtunk, miért ne fûszerezhetnénk újra, miért ne vehetnénk elõ a fagyasztóból...




… miért ne dobhatnánk a tűzhelyre talán már kicsit unalmassá vált, esetleg a kuka felé tendáló párkapcsolatunkat. Ha megéri felidézni a régi ízeket, kapcsoljunk ötös fokozatra!

Fűszerezés indul!

– Amennyiben alapvetően nincs komoly válság a párkapcsolatunkban – kezdi Ritteródesz Erzsébet szexuálpszichológus –, csupán felkaptuk a fejünket a köztünk beállt csendre, elegendő lehet bevetni a „fűszerezést”. Egyrészt fontosnak tartom, hogy ha egy sivárság felé hajló viszonyt kívánunk „felmelegíteni”, akkor tényleg töltsük meg melegséggel a hétköznapjainkat. Építsük be a gyertyafényt, az intim hangulatot, a masszázst, a zenét, a táncot a mindennapokba!

Tudom, hogy a legtöbben most lemondóan intenek, és szinte már lapoznak is tovább, hiszen erről vagy ezerszer olvashattak. Akkor miért nem próbálták ki soha? Az eszünkkel általában pontosan tudjuk, mit kellene tennünk: hogy jó lenne, ha ma nem csupán a gyors kielégülés lenne cél az ágyban. Csak éppen nincs erő, energia, idő a hosszabb szexuális együttlétre, így a szeretkezés mindössze a hüvelyt és a péniszt érinti. Mit tudunk tenni a szerelemgyilkos rutin ellen? Változtassunk a gondolkodásunkon!

Biztos, hogy előbb el kell mosogatnunk, meg kell néznünk a kedvenc sorozatunkat, és át kell ültetnünk a balkonládákat, csak utána figyelhetünk a párunkra? Nem! Az ágy délután hatkor is ránk vár – és akkor talán még nem vagyunk hullafáradtak, még az alváson kívül más vízszintes tevékenységre is képesek vagyunk, és talán a gyerekünk is éppen zongoraórán csücsül, úgyhogy szabad a pálya. Ha van idő a főzésre, az internetezésre, akkor legyen idő a szexre is! És tényleg ne csak a másik kielégítésére, hanem a simogatásra, összebújásra is, hiszen ez az, ami igazán hiányzik, és ami igazán feltölt mindannyiunkat. Kétségtelen, hogy eleinte mindez nagy odafigyelést, koncentrációt igényel legalább az egyik fél részéről, de ha már túl vagyunk, mondjuk, egy sikeres diétán, miért ne tudnánk ezt is megoldani?!







Ritteródesz Erzsébet szexuálpszichológus
Kipróbálna extrafűszereket is?


– Ha jó adag játékosság is megbúvik valakiben – folytatja a szakértő –, akkor különböző „helyzetgyakorlatokat” is kipróbálhat a párjával. Ha ahhoz van kedvük, idézzék fel megismerkedésük pillanatát. Egy buliban jöttek össze? A következőre, amelyre hivatalosak, érkezzenek külön! Kezdjenek szemezni, a férfi hívja meg egy italra a nőt, majd beszélgessenek, mintha nem ismernék egymást – minderről a társaság többi tagjának nem kell tudnia. Ha feltámadt a kezdeti izgalom, ne udvariaskodjanak, amint úgy érzik, lépjenek meg kettesben! A megismerkedés élményét újra átélhetik akkor is, ha szórakozóhelyen, konditeremben, benzinkútnál, buszmegállóban „figyelnek fel” egymásra, és ott kezdenek ismerkedni.

Bátrabbak szerepjátékokat is bevethetnek: ha kibírják nevetés nélkül, játsszák el a sármos villanyszerelő és az unatkozó háziasszony egymásra találásának történetét. Valósítsák meg egymás szexfantáziáit – egyikük ezen a héten, másikuk a következő héten készüljön! Kipróbálhatják a telefonszexet, akár egy lakáson belül, két külön szobából tárcsázva. De a netes szexi chatelést is – például napközben, ha mindketten számítógép előtt dolgoznak. Meglátják, alig fogják várni, hogy hazaérjenek! Ne mondják, hogy nincs fél órájuk erre, például ebédidőben!

A teljes cikk a 23. heti, június 8-án megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top