Aktuális

Betegség a lélek titkos üzenete

Az ezoterikus gondolkodók úgy tartják, a betegség a lélek üzenete, melyet nem ellenségnek, hanem barátnak tekintenek. A sors a betegséggel küld üzenetet: letértünk a saját utunkról!

Az ezotéria szerint a betegség a barátunk, hiszen őszintén megmutatja, hogy hol követtünk el hibát. Rávilágít arra az élethelyzetre, amelyben vagyunk, és azokra a problémákra, amelyekkel nem akarunk szembenézni. Például sejtjük, hogy egy kapcsolatnak lejárt az ideje, de nem változtatunk. Esetleg meg kellene bocsátanunk, vagy a terheket megosztani mással, de nem lépünk. Tudjuk, hogy az életstílusunkon is alakítanunk kellene, de a félelmek vagy a kényelemszeretet miatt maradunk a kellemetlen régiben. Ezzel letérünk a karmikus útról, amelyet a születésünk előtt mi választottunk, és amit a sors nem néz tétlenül. Betegség formájában megjön a tanítómester, a testi bajjal rákényszerít arra, hogy változtassunk az életünkön, a hozzáállásunkon. Mert így leszünk ismét egészségesek, így tér vissza a harmónia az életünkbe, és így haladhatunk a célunk felé.

Gyógyító módszerek
Persze mindez nem azt jelenti, hogy ha megbetegedtünk, nem kell orvoshoz fordulnunk. De igen! Ám mielőtt elkezdenénk pirulákat szedni, vagy különböző kivizsgálásokra járni, le kellene ásnunk a lelkünk mélyére, és őszintének lenni magunkhoz. Szembenézni a problémával, amely talán fájdalmas, mert saját gyengeségünkkel, hibánkkal, esetleg másokkal szemben elkövetett bűneinkkel is szembesít. Ha erre képtelenek vagyunk, akkor szedhetjük a gyógyszereket, és folytathatunk széles körű, hosszan tartó kúrákat, de mégsem gyógyulunk meg teljesen. Talán a tünetek a gondos orvosi kezelésnek köszönhetően megszűnnek, ám ilyenkor fordul elő, hogy a tünetmentesség vagy gyógyulás után egy másik betegség jelentkezik. Rendszerint olyan, amely látszólag nem hasonlít az előzőhöz, viszont ugyanaz a lelki gyökere. Ami azért rendjén való, mert az első betegségnél megkapjuk a sorstól a figyelmeztetést: letértünk a karmikus feladat felé vivő útról. A fájdalom hatására mindezt sejtjük, de ahogy a kezeléssel megszűnik a baj, el is felejtjük az egészet. Minden marad a régiben, mert jobban vagyunk, ám előbb-utóbb egy újabb probléma jelentkezik, amely még súlyosabb lesz az előzőnél.

Tökéletesség felé vivő út
Összeállításunkkal segítséget kívánunk nyújtani, hogy felismerjük, mit üzen a lelkünk a betegségeken keresztül. És az orvosi kezelés mellett életmódbeli változtatást is javaslunk, amelynek segítségével visszatérhetünk a karmikus útra. Ez ugyan valószínűleg göröngyös lesz, hiszen tele van olyan vállalásokkal, amelyek teljesítése nehezünkre esik. Ám a betegséggel az életfeladat teljesítése sokkal nehezebb. Aki felismeri mindezt, az már változtatni is tud az életén, ami a gyógyulást, a fejlődést, a tökéletesség felé haladást jelenti.

Fogak problémái
Lelki okok: A fogak problémája általában arra utal, hogy mindenáron a békére törekszünk, és a nyugalom kedvéért olyan dologra is rábólintunk, amelyet nem akarunk, és amely miatt sokat gyötörjük majd magunkat. Ez pedig csökkenteni fogja a vitalitást, amely megmutatkozik a fogak állapotán is.
Fogcsikorgatás: Arra utal, hogy napközben tehetetlennek érezzük magunkat egy ügyben, és a kiszolgáltatottságunkkal valaki visszaél. Éjszaka álmunkban harcolunk ez ellene, fogcsikorgatva…
Kihulló, vagy kihúzásra ítélt fogak: Sérelem ér bennünket, és mi nem teszünk ellene semmit. Esetleg megcsalnak, kijátszanak, nevetségessé tesznek, és mi csak állunk és hagyjuk. Elveszítjük a hitünket, a bizalmunkat másokban, és önmagunkban is.

Letört fogak: Túlságosan nagy dologba kívánjuk vágni a fejszénket, és nem az apró lépések taktikáját követjük. Egyszerre akarunk egy nagy tettet végrehajtani, amelybe beletörhet a fogunk, vagyis veszíthetünk.
Lyukas fog: Nem merünk kezdeményezni, félünk az elutasítástól. Miközben pontosan tudjuk, hogy lépnünk kellene, mert különben semmi sem fog történni.
Fogínysorvadása: Meggyengül a belső tartásunk, nem tudjuk kézben tartani az életünket, úgy érezzük, hogy az események elsodornak bennünket. Ez a kiszolgáltatott helyzet egyre érzékenyebbé tesz, mindenen megsértődünk, és magunkra maradunk.
Vérző fogíny: Kevés az önbizalmunk, a bátorságunk, nem tudjuk magunkat megvédeni, és a problémákkal nagyon nehezen birkózunk meg.

Fejfájás
Lelki okok: Elhatározunk valamit, és erősen ragaszkodunk hozzá még akkor is, amikor tudjuk, hogy jobb lenne, ha vágyunk mégsem valósulna meg. Hatalmaskodóan lépünk fel valakivel szemben. Csakis a racionális dolgokat fogadjuk el.
Megoldás: Változtatnunk kell a magatartásunkon, és figyelembe kell vennünk mások érzéseit és akaratát. A megérzéseinkre is jobban kellene hallgatni ilyenkor, különösen, ha régi problémáról van szó, amelynek a megoldásán már jó ideje törjük a fejünket.

Gyomorégés
Lelki okok: Egyszerűen nem tudjuk túltenni magunkat egy problémán. Nagyon igyekszünk megemészteni valaki viselkedését, és talán legyintünk rá, de valójában rendkívül zavar bennünket. Tele vagyunk emiatt aggodalommal, sértettséggel, csak gyűlik bennünk a bánat, és egyszer csak feltolul az egész égető, savanykás formában a nyelőcsövünkbe…
Megoldás: A megoldás egyszerűbb, mint hisszük, csak annyit kell tennünk, hogy ki kell állnunk önmagunkért. Senki nem fog megvédeni bennünket, és saját magunknak kell kiállni az igazunkért. És lehet, hogy a másoknak való ellentmondás miatt nem leszünk túl népszerűek, viszont a gyomorégésünk megszűnik, és az embereknek a hozzánk való viszonya is megváltozik.

Májproblémák
Lelki okok: Tévúton járunk annak eldöntésében, hogy mi hasznos, és mi haszontalan az életünkben. Gyakran együtt kell élnünk vagy dolgoznunk egy olyan személlyel, akivel nem jövünk ki, és a harag, amit táplálunk iránta, felgyülemlik bennünk. De előfordulhat az is, hogy a sors jelezni kívánja, olyan lépés előtt állunk, ami meghaladja majd az erőnket.

Megoldás: Vissza kellene ülni az iskolapadba, vagy olyan könyveket olvasni, melyek hatására tágul a világnézetünk, és az arany középúton haladhatunk. Fel kell számolnunk az életünkben azt a kapcsolatot, vagy azt a helyzetet, amely miatt gyakran kedvetlennek, erőtlennek és elkeseredettnek érezzük magunkat, és ami miatt talán még az asztali és az ágybeli élvezeteknek sem tudunk hódolni.

Megfázás
Lelki okok: Megterhelő helyzetből szeretnénk kivonni magunkat, és másokban együttérzést kelteni. Miközben azt akarjuk, hogy senki ne jöjjön a közelünkbe, hagyjanak végre békén, még kommunikálni sem akarunk. A mandulák begyulladása, a köhögés pedig azt jelzik, hogy nem fogunk semmit lenyelni, és jól megmondjuk majd a magunkét!
Megoldás: Hallgassunk az első megérzésünkre, akár egy szituációról, akár egy döntésről, vagy egy ismeretségről van szó, mert hazug helyzetbe vagy álnok kígyó közelébe kerülünk. Tartsuk mindettől távol magunkat, így elkerülhetjük a nagyobb csalódást. Közben pedig foglalkozhatunk végre önmagunkkal is.

Migrén
Lelki okok: A bénító fájdalomnak a nagyravágyás és a görcsös ragaszkodás lehet az oka. Előfordulhat, hogy mindenáron törekszünk a tökéletességre, ilyenkor mások elismerése, dicsérete mindennél fontosabb, ettől érezzük magunkat sikeresnek. A migrén kialakulásában szerepet játszhatnak szexuális problémák, vagy a teljes elfojtás.
Megoldás: Próbáljunk természetesen viselkedni, és barátkozzunk meg a gondolattal, hogy nem vagyunk sem pótolhatatlanok, sem nélkülözhetetlenek. A szexben beszéljünk nyíltan a partnerünkkel, és ne csupán azt kérdezzük meg, hogy ő mire vágyik, hanem mondjuk el, mi mit szeretnénk.

A teljes ajándékfüzet a 30. héten, a július 26-án megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top