nlc.hu
Aktuális
Azok a romantikus franciák!

Azok a romantikus franciák!

Audrey Tautou, Juliette Binoche, Romola Garai - csak néhányan azok közül, akik képviselik azt a hangulatot, érzelemvilágot, amely oly jellemző a franciákra. 2008-ban főként romantikus alkotások szerepelnek a Francia Filmnapok kínálatában.

Két új várossal, két retrospektív vetítéssorozattal, hat nagyjátékfilmmel, hét rövidfilmmel indult a Francia Filmnapok. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvénysorozathoz a főváros mellé Szeged, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét, Szolnok és Eger is csatlakozik: vidéken április 10–21., Budapesten pedig április 17–20. között rendezik meg.

A nagyjátékfilmek közt az idén főként romantikus alkotások szerepelnek a kínálatban, illetve a gyermekek örömére a Lucky Luke – Irány a vadnyugat.

A könnyedebb hangulatok kedvelőinek három romantikus vígjátékot vetítenek. Az Egyedül nem megyben Audrey Tautou-t és Guillaume Canet-t láthatjuk a vásznon. A Karamell öt különböző korú barátnő életét követi nyomon, míg a Csak egy csók a párkapcsolatok természetét boncolgatja.

François Ozon Angel című filmje Romola Garaival és Charlotte Ramplinggel, valamint a Paris Romain Duris-vel és Juliette Binoche-sal drámaibb tónusú romantikus alkotások.

A Rövidfilmek Mozartjai címmel futó, 136 perces összeállításban hét, hazánkban eddig még nem vetített alkotást láthat a közönség, köztük A zsebtolvajok Mozartja című alkotást is, amely 2008-ban elnyerte a legjobb kisfilmnek járó Oscar-díjat.

Az esemény célja, hogy ízelítőt adjon a későbbiekben, az év során Magyarországon mozikba kerülő francia filmekből, s azokat egy-egy vetítés erejéig premier előtt kínálja közönségnek.

A rendezvény az alkotók – rendezők és színművészek – személyes jelenléte mellett mutatja be a friss francia filmeket. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top