Aktuális

Javul a közlekedés Budapesten

Kevesebb forgalmi terelésre, útlezárásra kell számítani október végétől a fővárosban. A 4-es metró építési területén, a Fővám téren és a Kálvin téren is visszaadnak a forgalomnak egy-egy területet, újra a teljes vonalon jár majd a 2-es villamos.

Folyik a fővárosban a 4-es metró építése, amelyet hamarosan a közlekedők is megtapasztalhatnak, ugyanis korábban lezárt területeken indulhat meg újra a forgalom.

A 4-es metró költségvetéséhez tartozik számos felszíni rekonstrukció is, többek között a kiskörút, a Móricz Zsigmond körtér, a Szent Gellért tér, a Fővám tér és a Kálvin tér felújítása is. A teljes 4-es metró projekt ugyan 60 százalékos készültségű, és az alagútépítés is bőven zajlik még, de a kivitelezők folyamatosan visszaadják az elfoglalt területeket a lakosságnak.

Így például a Fővám térnél a 2-es villamos forgalma – több mint két év után – várhatóan október végén helyreáll. A Kálvin téren október végére elkészül egy forgalmi sáv, ezáltal a Szabadság híd felől megindulhat a gépjárműforgalom a kiskörút felé. Ezzel párhuzamosan a Múzeum körúton október 25-re végeznek a teljes útpálya kiépítésével, így 2×2 forgalmi sávon megindulhat a forgalom.

2010 tavaszától várható, hogy a Móricz Zsigmond körtéren a Bartók Béla útról a Fehérvári útra át lehessen hajtani. A Szent Gellért téren a felső rakpart várhatóan csak 2010 őszén szabadulhat fel, de az alsó rakpart folyamatosan használható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top