Aktuális

Decemberig nem engedik ki a lakásából Geréb Ágnest

A bíróság szerint Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász esetleg ismét otthon szülésnél segédkezne, ha szabadlábra kerülne, ezért megint meghosszabbították a házi őrizetét. Így továbbra sem léphet ki a lakásából.
Geréb Ágnes
Geréb Ágnes
Fotó: Nők Lapja

A bűnismétlés veszélye miatt három hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász házi őrizetét a Budai Központi Kerületi Bíróság. A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, valamint más bűncselekményekkel gyanúsított szülész-nőgyógyász december 21-ig maradna házi őrizetben, de a végzés egyelőre nem jogerős.

Arra hivatkozva döntött így a bíróság, hogy tartani lehet attól, Geréb újabb bűncselekményt követne el, amennyiben szabadlábon hagyják.

A Fővárosi Bíróság még tavasszal, első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Gerébet, öt évre eltiltotta az orvosi és szülésznői tevékenységtől egy otthon szülés miatt, melynek során az újszülött meghalt.

Geréb Ágnes és szintén megvádolt társai kegyelmi kérelemmel fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz arra hivatkozva, hogy időközben az otthon szülést egy új rendeletben szabályozták. A köztársasági elnök azonban elutasította a kegyelmi kérvényt.

A bíróság összesen négy otthon szülés miatt folytatott eljárást, azonban közben Geréb Ágnes egy újabb eset után tavaly októberben előzetes letartóztatásba került. Ennél a legutóbbi esetnél Geréb születésházában kellett segítséget kérni egy megindult szüléshez, az újszülöttet újraélesztették.

Gerébet végül tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból, és ahogy arról korábban is beszámoltunk, a lányának lakásában kellett házi őrizetét töltenie. Szabadon bocsátásáért többször is tüntettek civil szervezetek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top