Aktuális

Hogyan győzzem le a féltékenységemet?

21 évi házasság után a férjem rátalált egy új szerelemre, egy bensőséges lelki társra.

A mottó – „egyszerűen csak nem mondhatja el senkinek” – indított arra, hogy írjak önnek. 21 évi házasság után a férjem rátalált egy új szerelemre, egy bensőséges lelki társra. Azt hiszem, a nő szeretett bele. Aztán egy év titkolózás után a szokásos sms-es lebukás… Addig csak azt hittem, belém fáradt, naivul nem is gondoltam, hogy van valaki más, annyira nem „az a típus”. De nem hagyott el, én megbocsátottam neki, és újra szerelmes lettem belé. Gyönyörű, szenvedéssel, beszélgetésekkel teli év áll mögöttünk. A férjem megígérte, hogy szakít a nővel, de ez úgy tűnik, nem megy olyan egyszerűen. Még mindig sűrű sms-váltásokban vannak, és én nem tudom, mit gondoljak. Azelőtt nem ismertem a féltékenységet! Úgy érzem, a férjem becsületesen itt van velünk, de távol is van lelke egy része, amit talán soha nem tudok visszaszerezni már. Annyira fáj… Mit tegyek? Legyek türelmesebb? Vagy igazam van, hogy a szívemre veszem a titkos telefonálásaikat?
Anna

Hogyan győzzem le a féltékenységemet? Kedves Anna!

Azt hiszem, bíznia kellene a férjében. Biztos lehet benne, hogy ő az öné. Így döntött, és annak bizonyára nyomós oka van. Gondoljon bele: egy emberi kapcsolatot nem lehet csak úgy, egyetlen vágással megszakítani, idő kell az érzelmek elgyászolásának. Megkérdeztem erről egy barátomat, aki került már hasonló helyzetbe. Azt mondta: „Egy becsületes, mély érzésű férfi mindig felelősséget vállal a vele kapcsolatba kerülő nőért, akár a felesége, akár a szeretője. A lelkiismerete azt diktálja, hogy utólag se bántsa meg, ne alázza meg azt az embert, akitől szerelmet és gyönyört kapott. Tartozik neki annyival, hogy szépen, barátsággal váljanak el.” Ez tehát a férj szempontja. A feleségé meg az: ha megígérte, miért nem szakít avval a másikkal azonnal? Ezt is meg lehet érteni. Tudom, hogy nagyon fáj, és hogy méltánytalannak érzi, de jelen helyzetben nem tehet mást, mint hogy türelmesen vár. Esetleg elmondhatja a férjének, mennyire bántja önt, hogy még mindig beszélget a volt szeretőjével, és hogy fél, nem bírja ki, amíg ennek az egésznek vége lesz. Talán akkor önnel is jobban együtt érez majd. Bár ezzel aligha gyorsítja meg a szerető sebeinek begyógyulását, márpedig a férje most feltehetően ezen munkálkodik… Úgy érzem, ön igazi szenvedéllyel, mélyen szereti ezt a férfit. Márpedig ez az elképzelhető legnagyobb erő, amivel hatni tud. Kizártnak tartom, hogy előbb-utóbb ne sikerüljön lángra lobbantani a párját is. Ne feledje, hogy ő mostanában nagyon elkényeztetett. Két nő rajong érte, és ettől a kellemes állapottól kell önként és dalolva megválnia. Itt nem segíthet más, mint az idő, és az ön bölcs belátása. Legyen nagyvonalú, szeressen királynőhöz méltóan! A királynőket csak imádni és tisztelni lehet. Gyűjtsön erőt! Tudom, hogy most legszívesebben azt kívánná, bárcsak teleportálná magát az a nő egy másik bolygóra, lehetőleg minél messzebbre. A partit azonban le kell játszani. Meg kell hódítania újra a férjét, és persze neki is önt. Ez az igazi kihívás! Induljon neki a győztesek magabiztosságával, akkor talán sikerül együtt maradniuk, és új, még szebb, még mélyebb kapcsolatot kiépíteniük. Sok sikert kívánok hozzá!

Ha nincs kéznél egy barátnő, vagy egyszerűen csak nem mondhatja el senkinek, írjon nekem!
Megtalálni a harmóniát a szerelmi életünkben az egyik legbonyolultabb feladat. Néha jól jön egy kívülálló, aki rálát a problémáinkra.
Címem: lilla.koronczay@sanomamedia.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top