Aktuális

“Nagyon érdekel, milyen egy videoklip-forgatás”

Ha egy édesanya élete küzdelmes, az bizony kihat a gyerekeire is. Monát többször is megpróbálta az élet, de sosem fordult meg a fejében, hogy öt gyerekéről ne maga gondoskodjon.

Asher bibliai nevet kapott, akárcsak testvérei, Ramóna, Kiara, Dina és Sém. Édesanyjuk élete regénybe illő, küzdelmekkel teli volt sokáig. Kishúgával gyermekotthonba került már egészen korán. Testvéreitől elszakították, csak felnőttkorában, hosszas nyomozás után találta meg őket. Táncosnő szeretett volna lenni, de nem engedték, hogy a balettintézetbe felvételizzen. Mégis szerencséje volt: ösztöndíjjal egy külföldi iskola felvette: már táncosnőként tért haza: a kisvárosban, ahol lakik, elismert tánctanár lett.

Még itthon, az „intézetben” szerelmes lett, amikor pedig hazatért, hozzá is ment Ivánhoz, akitől öt gyermeke született. Hét éve azonban elváltak útjaik, Mona egyedül neveli gyermekeit: nem könnyű így eltartani őket. Az igazán nehéz időszak azonban akkor következett el, amikor Monánál agydaganatot találtak. A műtét után azt hitték, minden rendbe jön, ám a legutóbbi CT-vizsgálaton újabb kezdeményt találtak. „Négy napig sírtam, hogy már megint itt tartunk… most hogy tervezzem tovább az életem? Sírt az összes gyerek is, hogy nem akarják még egyszer végigcsinálni… De én hiszek istenben, hiszek a csodákban, hogy nem kell megint kés alá feküdnöm. A gyerekeimben pedig igazán sok örömöm telik.  Őket is arra tanítom, hogy bár ez az élet kemény hely, tűrni kell a pofonokat, és mindig fel kell állni, nincs más választás.”

A 33 kívánság akcióba a legnagyobb fiú, Asher kérése került be. A fiú angol–informatika szakos diák, gitározik és sokféle stílusban táncol, de érdekli az operatőri és vágói munka is. „Szeretnék megnézni egy videoklip-forgatást, vagy akár részt venni benne” – mondja.

„Nagyon érdekel, milyen egy videoklip-forgatás

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top