Aktuális

Segíts a rákkutatásban a telefonoddal!

Okostelefonoddal te is segíthetsz a szklerózis multiplex, a rák vagy a Parkinson-kór elleni gyógyszerek kifejlesztésében. Nézzük, hogyan!

Éjjel, amikor épp a másik oldaladra fordulsz édesen szuszogva, a telefonod valószínűleg vagy a töltőn van, vagy pihen a polcodon. Mi lenne, ha ezentúl dolgozna is közben?
Az osztrák Samsung és a bécsi egyetem közös mobilalkalmazásával nem marad kihasználatlan erőforrás innentől kezdve. A Samsung Power Sleep nevű Android-applikáció lényegében egy ébresztőóra, ami annak rendje s módja szerint riaszt bennünket a megadott időpontban, addig azonban olyan matematikai műveleteket végez a háttérben, amelyek hozzásegíthetik az egyetem kutatóit az Alzheimer-kór vagy éppen a rák ellenszerének megtalálásához.

Segíts a rákkutatásban a telefonoddal!

Az alkalmazás nagyjából egy megabájtos adatcsomagokat küld a telefonunkra (miheztartás végett: ez kisebb, mint egy átlagos MP3-fájl), és miután a készülék feldolgozta az adatokat, visszaküldi az eredményeket – lényegében ez a folyamat ismétlődik újra és újra, amíg meg nem szólal az ébresztőóra.

Videó és letöltés a Zacc blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top