Aktuális

Kedden ne menj se hivatalba, se patikába, se rendelőbe!

Július 1-jén a hivatalok a köztisztviselők napja miatt, míg az egészségügyi intézmények a Semmelweis-nap miatt lesznek zárva.

Jobb, ha betárazol gyógyszerekből, és inkább hétfő reggel kezdj a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján, mert kedden ezekre nem lesz lehetőséged!

Zárva lesznek ugyanis a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon (az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára).

Aznap ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosítva. A gyógyszertári ügyeletekről itt tájékozódhatsz. A tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, így végső esetben csupán a plázák gyógyszertáraiban juthatsz egy doboz fejfájáscsillapítóhoz. A mentők viszont aznap is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 711 mentőegység riasztható majd.

Ugyancsak július 1-jén van a köztisztviselők napja, ami azt jelenti, hogy aznap zárva lesznek a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények (azaz a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák, adóhivatalok).

Valahogy azért csak túléljük azt a napot!

Kedden ne menj se hivatalba, se patikába, se rendelőbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top