Aktuális

Menekültügy: “katasztrófaállapotok lesznek”

Most még csak a menekültek első hulláma jön, a náluk sokkal szegényebbek, sokkal többen csak ezután fognak elindulni – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1-ben vasárnap reggel.

Nógrádi szerint ideje felkészülni arra, hogy Németországból a menekültek 65%-át visszaküldi majd. “Ebből óriási nehézségek lesznek” – vélekedett Nógrádi György.

Kitért továbbá arra a német javaslatra is, hogy a menekültek ne kapjanak pénzt, hanem csak élelmiszert, árut. Ez önmagában feszültséget szül – jegyezte meg. Hozzátette továbbá, a németek közölték, hogy nekik képzett, önálló fiatalokra van szükségük. Jól látható, hogy ütközik a morál és a politikai cél – szögezte le a szakértő.

Nógrádi György felsorolt továbbá olyan példákat, mint például Belgium vagy Hollandia, ahol az országokba érkező muszlimok nem tudtak eléggé integrálódni a társadalomba. A szakértő szerint a menekültkérdés kezelése óriási feladat, ezért összeurópai választ kellene adni. Máskülönben a következő időszakban “katasztrófaállapotok lesznek”.

Menekültügy:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top