Aktuális

“Szamaraknak és nőknek nincs helyük a parlamentben”

Rekordszámú nő jutott be idén az iráni parlamentbe, ez azonban nem mindenkinek tetszik. Az egyik képviselő minősíthetetlen módon beszélt a nőkről.

“Az iráni parlamentben nincs helyük gyerekeknek és szamaraknak. Az iráni parlamentben nincs helyük nőknek. Itt kizárólag férfiaknak van helyük” – jelentette ki egy tévéműsorban Nader Qazipour iráni konzervatív politikus, aki szerint a nők a parlamentben való jelenléte katasztrófákat idéz elő.

A képviselő egy másik alkalommal a következőképp fogalmazott:  “A parlamentben nincs keresnivalójuk szamaraknak, csikóknak, majmoknak és nőknek.”

Nader Qazipour

Az iráni parlamentbe rekordszámú nő jutott be idén: 14 nő képviselő már biztosan lesz, és legalább további hét helyre esélyesek még a nő jelöltek az áprilisi választásokon. Legalább 800 nőt ugyanakkor kizárt a választásokról a parlament által megválasztott, hat konzervatív hitszónokból és hat jogtudósból álló Őrök Tanácsa.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top