Aktuális

Gólyatábori erőszak: napközis gyerekekre vigyázott az eltiltott HÖK elnök

A dolog nemcsak erkölcsi alapon aggályos. Az állás betöltéséhez tanári diplomára lett volna szükség a gólyatábori erőszak miatt eltiltott volt HÖK-elnök azonban nem rendelkezik olyannal.

Galántai Tamás, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának korábbi elnökét fegyelmi eljárás után eltiltással büntettek, mert tudott róla, hogy 2014-es gólyatáborában nemi erőszakot elkövető K. Sándor Szilárdnak korábban is voltak zűrös ügyei, kompromittáló képekkel zsarolt egy diáklányt, sőt egyszer már elítélték nemi erőszak miatt, mégis meghívta a rendezvényre.

Az Index információi szerint Galántai Tamás ezután  a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményben dolgozott, napközis nevelőként. Ez nem csak a múltja miatt furcsa, hanem azért is, mert az állás betöltéséhez tanári diplomára lett volna szükség.

“A napközis nevelő az intézményvezetőt a diplomájának meglétéről megtévesztette” – reagált a Klikk a portál megkeresésére. A nyáron megszűnő Klebelsberg intézményfenntartó szerint Galántai felvételét az iskola kérelmezte az érintett tankerületnél, az alkalmazáshoz szükséges diploma meglétét pedig az iskola igazgatójának kellett ellenőriznie.

Galántait mint napközis nevelőt az iskola honlapján is feltüntették, az Index firtató kérdései után azonban gyorsan leszedték a nevét. A Klik állítása szerint amint az igazgató megtudta, hogy Galántai megtévesztette őt a diplomája meglétéről, jelezte ezt a tankerületnek, és a Klikk válasza alapján a volt HÖK-elnököt még érdeklődésünk előtt, múlt pénteken kirúgták.

Galántai esete nem egyedi: korábban az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának volt HÖK-elnökéről derült ki, hogy miután elbocsátották az egyetemről az ottani másik gólyatábori erőszakot követő fegyelmi eljárás során, felvették köztisztviselőnek az Emberi Erőforrás Minisztérium gyermekvédelemmel is foglalkozó háttérintézményébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top