Aktuális

“A múltkor apától kaptam egy nagyot, akkor nagyon rosszul estem”

Évente 15 ezernél is több gyerek esik áldozatul erőszakos bűncselekménynek. Benji és sortársai, Lucus és Dancsi döbbenetes videókkal mutatják be, hogy próbálják megvédeni magukat.

“Ha anyukám elmegy, szinte biztosan tudom, hogy apukám be fog jönni a szobámba” – meséli videójában Lucus, mielőtt megmutatná a kamerának, hogyan, milyen módszerekkel igyekszik távol tartani magától bántalmazó édesapját. 

Egy másik videóban Dancsi azt mutatja meg, hogy azok a gyerekek, akiket szüleik rendszeresen vernek, hogyan óvhatják meg magukat a komolyabb zúzódásoktól, fájdalmas kék-zöld foltoktól, törésektől.

Hasonló tippeket oszt meg nézőivel Benji is, aki az egész szobáját igyekszik biztonságossá tenni arra az esetre, ha, ahogy ő mondja, “édesapjától kapna egy nagyot”.

A döbbenetes kisfilmek az UNICEF Magyar Bizottságának megbízásából készültek abból az apropóból, hogy elkészült a szervezet gyermekbántalmazással kapcsolatos legfrissebb felmérése. Az online kérdőívet egy hónap alatt több mint 7000 felnőtt töltötte ki. 

Olvass még több cikket a gyermekbántalmazásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top