Aktuális

10 dolog, amit meg fogsz bánni 10 év múlva

Hányszor jut eszünkbe, hogy milyen jó lett volna másképp csinálni... De ha már most megpróbálunk tudatosabban élni, talán a megbánásokból is kevesebb jut majd 10 év múlva.

1. Másnak mutattuk magunkat azért, hogy lenyűgözzünk másokat

Persze ki ne csinálná ezt? Szeretnénk megfelelni, azért pedig mindent megteszünk, de néha ez egyáltalán nem a legjobb választás. Ha állandóan a maszkra koncentrálunk, a fárasztó képmutatás után az álca alatt nem marad semmi, és rájövünk, hogy valójában nem is sikerült rátalálni önmagunkra.

2. Hagytuk, hogy mások szabják meg az álmainkat

Rosszul hangzik, mert rossz is, mégis könnyű belecsúszni. Állítsd fel magadnak saját céljaidat, nem baj, ha egyesek őrültnek gondolnak majd miatta!

3. Negatív emberekkel vettük körül magunkat

A negatív társaság éhes vámpírként szívhatja el energiáinkat, és talán észre sem vesszük. Mi választjuk meg, milyen emberek társaságát keressük, ezért próbáljuk meg tudatosan kigyomlálni a negatív hatásokat.

4. Önzőek voltunk

Évek múlva nagyon megbánhatjuk, ha annak idején csak saját magunkkal törődtünk. Ne feledd, amit magadért tettél, veled fog meghalni, de amit másokért, az tovább él majd bennük!

5. Nem voltunk hajlandóak változni

Könnyű belegyökerezni a megszokott állapotokba, és nem haladni a változást hozó árral. Néha mégis el kell engedni a régit, hogy valami új léphessen a helyébe. Ehhez fontos tudnunk, hogy a változások jót hozhatnak nekünk – merjünk belevágni!

6. Feladtuk, mikor túl nehéz volt

Nincsenek kudarcok, csak eredmények. Ne tántorítson el, ha valami túl nehéz, vagy nem úgy végződött, ahogy elterveztük. Ha kis lépésekben haladunk is, végül elérhetjük céljainkat.

10 dolog, amit meg fogsz bánni 10 év múlva

7. Elvesztünk a részletekben

Az élet nem arról szól, hogy minden apró mozzanatot megpróbálunk irányítani. Az ilyen kontrollmániába egy idő után beleőrülünk, a részletek túl alapos vizsgálata pedig eltakarja előlünk a nagy képet.

8. Beértük kevesebbel

Szükségünk van a bölcsességünkre, hogy felmérjük, mi az, amit megérdemlünk az életben. Ne érd be kevesebbel, jobbra is képes vagy.

9. Mindig a jó alkalomra vártunk

Amit ma megtehetsz, ugye, mégis hajlamosak vagyunk egy soha el nem jövő holnapra várni. A halogatás a tett halála, ne hezitáljunk, cselekedjünk. Az aktív cselekvéssel juthatunk csakis előre.

10. Lusták voltunk

Nagyon könnyű belekényelmesedni helyzetbe, de ez igen veszélyes kényelem. Ha ellustulunk, beleszürkülünk a rutinba, soha nem juthatunk előbbre. Rázzuk meg magunkat, akkor is, ha nehéz, hogy tíz év múlva is elégedettséggel gondolhassunk vissza a múltra.

Forrás: BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top