Aktuális

Túl sok a buszsofőr a BKV-nál

Tucatnyi embert vett fel, és képzett buszvezetővé a BKV, mivel arra számítottak, hogy ők kapják a metrópótlást. Most túl sok sofőrjük van.

Egyelőre kényszerszabadságra küldi a BKV azokat a sofőröket, akiket a túlságosan felduzzasztott létszám miatt nem tud foglalkoztatni.

Hosszú huzavona után végül a BKV vezetése is arra készült, hogy a fővárosi cég kapja a metrófelújítás idejére a felszíni pótlásra szóló megbízást, s hogy erre kellően rákészüljön, több tucatnyi embert vett fel, és milliókért buszvezetőkké képezte őket. Mivel kiderült, hogy belátható időn belül mégsem lesz metrófelújítás, a cég átesett a “ló túloldalára” mondta a Népszabadságnak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Túl sok a buszsofőr a BKV-nál

Mindemellett még járatokat is kiszerveztek, amivel a BKV feladata csökkent, így normál műszak sem jut minden járművezetőnek, holott az alapbérük olyan kevés, hogy csak túlórával tudnának eleget keresni.

Tartani lehet attól, hogy sok sofőrt el is bocsát majd a vállalat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top