Aktuális

Kalapáccsal támadtak rendőrre a somogyi rablók – videó

A szolgálaton kívüli főtörzszászlós ennek ellenére – némi lakossági segítséggel – elfogta a gyanúsítottakat.

Kedd délután fékezett egy motor Marcali belvárosában, egy zálogház előtt. Két férfi szállt le róla, mindkettőjükön szigetelőszalaggal körbetekert bukósisak volt. 

Rabláshoz készülődtek, egy hatalmas kalapácsot vettek elő, betörték a zálogház kirakatát, és elkezdték kipakolni az arany ékszereket.

 

Ekkor ért oda Juhász Zoltán, szolgálaton kívüli főtörzszászlós, aki odarohant a motorhoz és kivette az indítókulcsot, nehogy elmenekülhessenek a rablók. Az egyik rabló kalapáccsal a kezében a rendőrre támadt, aki egy hirdetőtáblát kapott maga elé, így fogta fel az ütéseket

A két férfi a megszerzett értékeket hátrahagyva a helyszínről futva elmenekült, a főtörzszászlós és három járókelő utánuk rohant. Időközben több autóval is érkeztek rendőrök, akik segítségével Juhász Zoltán r. főtörzszászlós néhány percen belül a helyszín közelében elfogta a 19 és a 47 éves zalahalápi férfit.

A rendőrök P. Cs.-t és P. I.-t előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, majd felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top