Aktuális

Letöltendőt kapott a 80 éves gázoló

Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 80 éves bácsit, aki tavaly januárban elütött két gyalogost Debrecenben. Az áldozatok egyike a helyszínen meghalt, míg a másik maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége – ebben találta bűnösnek a Debreceni Járásbíróság azt a 80 éves férfit, aki még 2015 januárjában autójával elütött két gyalogost Debrecenben. Az áldozatok közül egy a helyszínen életét vesztette, míg az életben maradt gyalogos maradandó sérüléseket szenvedett. A 80 éves férfit 2 év letöltendő fogházbüntetésre, a 375 ezer forintra rúgó perköltség megfizetésére ítélte a bíróság, illetve hátralevő életében eltiltotta az autóvezetéstől. 

S. János azon a végzetes januári napon 85 km/h-t meghaladó sebességgel hajtott Debrecen belterületén és egy derékszögű kanyart nem tudott bevenni ezzel a sebességgel. Autója kisodródott és magával sodort két gyalogost is. Egyikük a helyszínen meghalt, míg az életben maradt gyalogos maradandó sérüléseket szenvedett. 

A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top