Aktuális

Tényleges életfogytiglant kapott az ámokfutó, aki megölte az anyját

A Tatabányai Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte kedden azt a 43 éves férfit, aki 2015 nyarán több lövéssel megölte az anyját, annak élettársát, majd tüzet nyitott a kiérkező rendőrökre is. Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítést akar.

Detrői Ferenc bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Elmondta, a legsúlyosabb büntetés kiszabását indokolta, hogy N. Norbert “útonálló elkövetési módon, hajnalban, fegyverrel törte rá a lakást a haragosaira, és tettét egyenes ölési szándék vezette”.

A sportlövői tapasztalattal rendelkező elkövető mindkét áldozatot kétszer lőtte meg. A második lövéseket közelről adta le, nevelőapjára közvetlenül a fejére szorított pisztolyból tüzelt.

A vádirat szerint N. Norbert vállalkozó feszült kapcsolatban volt anyjával, valamint nevelőapjával, mert anyja befolyása alatt tartotta és egymás ellen fordította őket a feleségével, ellenük hangolta a fiatalkorú fiát, és feljelentette őt különböző hatóságoknál. Állítólag a vállalkozás telephelyén 2015. július 11-én délelőtt nevelőapja közölte vele, hogy feljelentik az adóhatóságnál, mert birtokában vannak N. Norbert fiktív számlái – ismertette a bíró. A helyzet feszültségét tovább fokozta, hogy N. Norberttel még aznap éjjel közölte a felesége, hogy az anyja miatt elválik tőle. A férfi ekkor ital és kábítószer befolyása alatt 20 kilométert autózva anyja házához hajtott, hátizsákjában a pisztolyával és több tárra elég lőszerrel.

Hajnali fél négy körül érkezett meg az anyja házához. Először az anyja  élettársát lőtte le az utcán, majd pedig az édesanyját lőtte fejbe. Mindkét ember azonnal életét vesztette. A helyszínre két rendőrautó érkezett, és N. Norbert tüzet nyitott a rendőrökre is, végül a TEK rendőreivel való négyórás tárgyalás után adta meg magát.

Az N. Norbert ellen hozott tényleges életfogytiglan ítélete nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top