Aktuális

Bármikor kómába eshet a tescós rabló

Éhségsztrájkba kezdett a már nyolc éve előzetes letartóztatásban lévő Süveges Péter, a tescós rablóként elhíresült bűnöző. A többszörös gyilkossággal vádolt férfit méltánytalanságok érték a börtönben, ezért döntött a tiltakozás e formája mellett.

Már egy hete éhségsztrájkol a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben előzetes letartóztatásban lévő Süveges Péter, aki 2005-ben meglőtte a budaörsi Tesco pénzszállítóját, társaival együtt lövöldözésbe keveredett a kiérkező rendőrökkel, akikre kézigránátot dobtak, de egy kettős gyilkosság és más ügyek miatt is folyik ellene eljárás.

Süveges azért tagadta meg az étkezést, mert méltánytalanságok érték a börtönben: egyik napról a másikra elvették súlyzóit és az mp3 lejátszóját. A férfi ügyvédje aggódik, mert a kilencvenes években már egyszer jogerősen 9 évre ítélt bűnöző vércukra 3,6-ra esett le, állapota gyorsan romlik, bármikor kómába kerülhet.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága senkit sem kényszerít arra, hogy egyen. Az éhségsztrájkolókat szigorú orvosi ellenőrzésnek vetik alá, és ha kell, egyből kórházba szállítják, ahol megkapják a megfelelő kezeléseket.

Süveges nyolc éve van előzetes letartóztatásban, azóta már többször perelte be az igazságszolgáltatás különböző szerveit. 2011-ben nyert 3 millió forintot a rossz tartási körülményei miatt, majd a Sopronkőhidai Börtöntől 2 milliót kasszírozott. Legutóbb pedig Polt Péternek kellett tőle bocsánatot kérnie, mert korlátozták a vallásgyakorlását – írja a Blikk.

Éhségsztrájkot sem most először tart: 2015-ben azért tagadta meg az evést, mert csak korlátozottan használhatta a számítógépet. 

Van, aki 16 év után hagyta csak abba az éhségsztrájkot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top