Aktuális

Ez történik ma, Steinmetz Barnabás szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:47-kor kel fel a Nap, és 18:18-kor nyugszik. Steinmetz Barnabás szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2017. X. 6.

Ezen a napon:

1849-ben a pesti Újépület udvarán kivégzik gróf Batthyány Lajost, Magyarország első miniszterelnökét, Aradon pedig kivégzik a szabadságharc 12 honvéd tábornokát és egy ezredesét, az aradi vértanúkat. 1934-ben elindul útjára az első hazai építésű Duna-tengerjáró hajó, a Budapest. 1966-ban az Amerikai Egyesült Államokban betiltják az LSD-t. 1975-ben Steinmetz Barnabás szülinapja.

steinmetz barnabás

steinmetz barnabás

A nap mottója:

A világban a véletlen uralkodik, és éppen ezért van benne rend és törvény, ami a véletlenek tömegéből a valószínűségeknek megfelelően bontakozik ki.

Blaise Pascal

Névnap:

Október hatodika Brúnó, Renáta, Berény, Csaba, Csobád, Peregrina, Renátó, Renátusz és René napja.             

Október hatodikán született:

Thor Heyerdahl felfedező, Szekeres Adrien énekesnő és Steinmetz Barnabás olimpiai bajnok pólós.

Időjárás:

Kezdetben borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top