Aktuális

Tűz ütött ki az Operaház tetőszerkezetében

Szerencsére időben megfékezték a lángokat, és senki sem sérült meg. Mintegy 15 négyzetméteren rongálódott meg a tető.

Kedden délután tűz volt a Magyar Állami Operaház tetőszerkezetében.

A 444.hu információi szerint nem kevesebb mint hét tűzoltóautó vonult ki a helyszínre, miután füstölni kezdett az épület. Az Operaház közleményében azt írta, az 5. emeleti egykori festőműterem magasságában kapott lángra a tetőszerkezet, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az MTI azt írja, az épület Lázár utcai oldalán a bádoglemez alatti deszkák gyulladtak ki.

A helyszínre érkező tűzoltók szerencsére azonnal lokalizálták és el is oltották a tüzet, még az épületet sem kellett kiüríteni. Az Operaház korszerűsítését végző konzorcium arról tájékoztatta az intézményt, hogy a tűz mintegy 15 négyzetméteren rongálta meg a tetőt.

„A tűzoltók felügyelik, hogy további tűzterjedés ne történhessen, valamint vizsgálat folyik a tekintetben, hogy mitől keletkezett a tűz. A tájékoztatás szerint személyi sérülés nem történt, a tűzoltók jelenleg feltárásokat végeznek a tetőn” – olvasható az intézmény közleményében amelyben azt is kiemelték, hogy a Magyar Állami Operaház épülete tavaly nyár óta munkaterület, az Ybl-palota 30 milliárdos rekonstrukciója a tervezett üzemben halad.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top