Aktuális

Felrobbant a mozdonyvezető porckorongja a balesetben

Hatalmas erővel fejelte le az előtte lévő ülést Dombrovszki Tamás, aki másfél évvel ezelőtt szenvedett balesetet munkába menet. A munkaadója a mai napig nem fizetett neki kártérítést.

Alig tud aludni, és szinte minden mozdulat fájdalmat okoz neki. Ha szólnak neki, nem a fejét fordítja el, hanem az egész törzsét – így él másfél éve az a mozdonyvezető, aki munkába menet szenvedett balesetet egy vonaton, Szolnoknál – számolt be az RTL Híradó.

A vonat, amin Dombrovszki Tamás utasként ült, hatalmasat fékezett egy előtte veszteglő szerelvény miatt, ő pedig lefejelte az előtte lévő ülés támláját. Műtét közben derült ki, hogy szinte felrobbant a porckorongja.

„Amit annak hittünk, hogy vérömleny, és majd feloszlik, az az idegbe beépült porckorong egy darabja volt”

– mondta el a súlyos megsérült férfi, aki a baleset óta állandó fájdalmakkal él.

Dombrovszki Tamás 32 évig volt mozdonyvezető, de a baleset után nyaki gerincimplantátumot kapott, leszázalékolták, és rokkantnyugdíjas lett. Mint mondja, azóta sem kap baleseti nyugdíjat és járadékot sem a volt munkaadójától. Peren kívül próbált megegyezni a teherszállítással foglalkozó céggel, de nem sikerült.

Elintézték azzal, hogy nem ők okozták a balesetet, nem miattuk történt, kártérítést a mai napig nem fizettek

– panaszolta a férfi, aki a baleset óta nem tud dolgozni. Most felesége 65 ezer forintos keresetéből élnek hárman, a 13 éves kislányukkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top