Aktuális

Életfogytot kapott a német „fekete angyal”

Niels Hoegel 87 beteget ölt meg. Többségüknél túladagolta a szívgyógyszert.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Niels Hoegelt, a német „fekete angyalt” – írja a Yahoo Lifestyle. A 42 éves férfi – bizonyíthatóan – 87 beteget ölt meg, és ezzel ő lett Németország újkori történelmének „legeredményesebb” sorozatgyilkosa. Áldozatai többségét szívgyógyszerrel ölte meg; a 34 és 96 év közötti betegek mesterségesen előidézett szívrohamban haltak meg.

Niels Hoegel a tárgyaláson (Fotó: Hauke-Christian Dittrich / POOL / AFP)

Hoegelt először 2015-ben ítélték el két beteg meggyilkolásáért. A férfi 1999 és 2003 között egy oldenburgi, 2003 és 2005 között pedig egy delmenhorsti kórházban dolgozott. „Felfoghatatlan bűnöket követett el” – mondta róla az ügyében eljáró bíró.

Első tárgyalásán a férfi azt mondta, azért okozott szívrohamot a betegeinél, mert „élvezte, hogy újraélesztheti őket”. A nyomozás során a rendőrök és az ügyészek több mint ötszáz betegaktát néztek át, és 134 holttestet exhumáltak.

Hoegel bűnét tovább súlyosbítja, hogy áldozatai nem voltak gyógyíthatatlan betegek; a többségük jól reagált a terápiára, és a gyógyulás útjára lépett.

Egy szakértő tanú szerint a férfi komoly személyiségzavarral küzd, de ettől függetlenül épelméjűnek nyilvánítható. Hoegel a tárgyaláson bocsánatot kért áldozatai hozzátartozóitól. „Mindannyiuktól őszintén bocsánatot kérek azért, amit tettem” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top