Aktuális

Bojkottot hirdet a közösségi oldalak ellen a Wikipédia alapítója

Larry Sanger jobban vigyázna a személyes adatokra, ezért mindenkit kér, hogy két napig ne lépjen be a közösségi oldalára.

Dr. Larry Sanger optimista, szerinte feltűnő akció lesz. „Nagy zajt fogunk kelteni” – idézi szavait a BBC. Jóllehet akkor sem lesz érzékelhető az oldalak forgalomcsökkenése, ha minden aktivista szemléletű emberhez eljut a bojkott híre. Sanger mindenesetre arra kéri a közösségi oldalakon jelen lévőket, hogy július negyedikén és ötödikén ne használják egyiket sem. A Wikipédia alapítója szeretné, ha a felhasználók megüzennék: elegük van abból, hogy

egyes vállalatok nem kezelik felelősen az emberek személyes adatait.

Dr. Larry Sanger reméli, hogy a sztrájk változtatásokra kényszeríti a Facebookot és társait, miközben mi, felhasználók is jobban ellenőrizzük megadott adataink sorsát. Abban is bízik, hogy a nagy közösségi oldalak működése átláthatóbbá válik és bizonyos mértékű átjárást is szorgalmazna köztük – konkrétan a bejegyzések megjelenítését tekintve. „Már a közösségi média megjelenésétől ez a fejlesztési irány kellett volna a különálló, versengő hálózatok helyett” – jelentette ki dr. Sanger.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top