Aktuális

Roma származása miatt nem engedtek be egy nőt egy pécsi szórakozóhelyre

A szórakozóhely szerint nem az asszony származásával volt probléma.
biztonsági őr kidobó security

Roma származása miatt nem engedték be feleségét egy Pécs belvárosában található szórakozóhelyre – állítja egy férfi, aki videóban fakadt ki a történtekkel kapcsolatban, melyet aztán a Facebookon osztott meg. Knapp Gábor az RTL Híradójának elmondta, rákérdezett a biztonsági őrnél, hogy a felesége származásával van-e a probléma, mire az illető igennel válaszolt.

A férfi hozzátette, az elmúlt évek alatt ez volt a harmadik hasonló eset, amit át kellett élniük. Most elege lett, ezért úgy döntött, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul.

A szórakozóhely tulajdonosa nem akart nyilatkozni, a hírműsornak az üzletvezető csupán annyit mondott, hogy nem a származása miatt nem engedték be a nőt, hanem azért, mert az öltözéke, különösképp virágmintás, buggyos szoknyája megsértette az hely dress code-ját. Mindemellett azt állította, hogy aznap is több roma vendégük volt, és a szórakozóhely alkalmazottai között is van roma. A tulajdonos álláspontja, hogy a férfi a videóval rágalmazta a szórakozóhelyet, ezért üzletrontás miatt pert indít ellene.

(Nyitókép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top