nlc.hu
Aktuális
Legfrissebb hírek a koronavírusról: nem ismerték egymást az iráni diákok, végigbuszozta Magyarországot egy román beteg

Legfrissebb hírek a koronavírusról: nem ismerték egymást az iráni diákok, végigbuszozta Magyarországot egy román beteg

Folyamatosan frissülő cikkünkből megtudhatod, mi történt csütörtökön a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Már Magyarországon is van koronavírusos beteg, két iráni diák. Egyelőre enyhe tüneteik vannak, és karanténba kerültek. Nem ismerik egymást, de egyikük a Semmelweis Egyetemen tanul. A szakemberek most próbálják feltérképezni, kikkel kerülhettek kapcsolatba.

Hasonló „kontaktkutatás” zajlik a koronavírusos két külföldi diáklány miatt is, miután bejárták Budapestet. Az kiderült, hogy jártak a Széchenyi fürdőben is, de adatvédelmi okokból maga a fürdő üzemeltetője sem tudja, kikről van szó, és mikor jártak ott.

Közben Romániában regisztrálták a hatodik koronavírusos beteget is, aki Olaszországból utazott haza, és végigbuszozta Magyarországot.

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt védőmaszkot viselõ pár csókolózik Rómában 2020. március 4-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi)

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt védőmaszkot viselõ pár csókolózik Rómában 2020. március 4-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi)

Ahogy terjed a vírus, egyre több kutatási eredmény jelenik meg. Egy kínai vizsgálat szerint mutálódhatott a koronavírus, és már kétféle – egy agresszívabb és egy enyhébb – kórokozó is fertőz.

Vuhanban egy koronavírusos férfit hazaengedtek a kórházból, miután gyógyultnak nyilvánították, de pár nap múlva meghalt.

Egy kutya is elkapta a koronavírust, de nincs rá bizonyíték, hogy a betegség emberről állatra terjedhetett át.

A vírustól való félelmében egy nő fertőtleníteni akarta a pénzét a mikróban, de 130 ezer forintnak megfelelő összeget égetett el.

A koronavírus miatt a filmipar és Hollywood is katasztrofális év elé néz: nyár végére halasztották Ázsia legnagyobb filmvásárát, több premiert töröltek, és bizonytalan időre elhalasztották a Mission: Impossible hetedik részének észak-olaszországi forgatását.

Giuseppe Conte kormányfő az olaszokhoz szerda este intézett televíziós üzenetében újabb óvintézkedéseket jelentett be. Az egész országban felfüggesztik a csoportos és tömeges eseményeket. A 65 éven felülieket felszólította, hogy ne menjenek utcára.

Kínai orvosok először mutatták ki, hogy az új koronavírus képes károsítani a beteg központi idegrendszerét. A pekingi orvostudományi egyetem mellett működő Ditan Kórház orvosai csütörtökön jelentették be, hogy meggyógyítottak egy férfi beteget, akinek agy-gerincvelői folyadékában találtak új koronavírust. Vírusos agyvelőgyulladással kezelték, ezután a beteg neurológiai tünetei fokozatosan megszűntek. A férfit február 25-én bocsátották el a kórházból.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután számolt be a koronvírus ügyében alakult operatív törzs üléséről, itt elmondta, hogy 24 ember van karanténban Magyarországon, és 230 mintavétel van folyamatban koronavírus-fertőzésre. A megfertőzött iráni diákok egyikéről korábban is lehetett tudni, hogy a SOTE hallgatója, most az operatív törzs megerősítette, hogy a másik diák a Szent István Egyetemre jár.

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top