Aktuális

Legfrissebb hírek a koronavírusról: már 12 fertőzött van itthon, 1,3 milliót fizetnek az önkéntes kísérleti alanyoknak

Folyamatosan frissülő cikkünkből megtudhatod, mi történt kedden a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Kedden 12-re emelkedett a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma, miután a Semmelweis Egyetem újabb 3 iráni hallgatójánál mutatták ki a fertőzést.

Koronavírus-gyanúval figyelnek meg Egerben két nőt, akik a napokban Svájcból tértek haza. Szombathelyen egy nevelési tanácsadót zártak karanténba fertőzésgyanú miatt, több gyerek nem ment iskolába sem, mert érintkezhettek a nővel.

Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Mentőápoló védőfelszerelésben az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Akinél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a háziorvos döntése alapján a mentők kórházba viszik (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Közben egész Olaszországot lezárták, 60 millió ember került vesztegzár alá. Az utcára még éppen ki lehet menni, de nem tanácsos, szinte megáll az élet az országban. A külföldiek hazautazását nem korlátozzák, a római magyar konzulátus ezért azt tanácsolja a magyaroknak, hogy mielőbb utazzanak haza. Románia arra számít, hogy az olasz lezárás miatt rengeteg román utazik haza, ezért óvintézkedésként bezárják az óvodákat és az iskolákat.

Kiderült, hogy 6 hétig, sőt akár hónapokig is eltarthat a gyógyulás a koronavírusból. A járványt megfékezni próbáló orvosok háborús körülményekről, extrém stresszről számoltak be, és sokan tudomásul vették, hogy el fogják kapni a vírust.

A koronavírus által leginkább veszélyeztetettek az idősebbek, főleg a 70 fölöttiek. Megmutatjuk, mit tehet az ember a 70 éves szüleivel, ha szeretné, hogy egy kicsit komolyabban vegyék a vírushelyzetet, de még ne pánikoljanak.

Egy brit cég önként jelentkezőket keres ahhoz a gyógyszerkísérlethez, amelyben a koronavírus kevésbé veszélyes törzsével oltanak be embereket, hogy megalkothassák a kórokozó elleni vakcinát. 1,3 millió forintot fizetnek a „kísérleti nyulaknak”.

Egy francia cukrász mosolyt szeretne csalni az emberek arcára ezekben a nehéz időkben, ezért csokiból készítette el a koronavírus háromdimenziós mását.

A Wizz Air keddtől szünetelteti olaszországi és izraeli járatait a koronavírus-járvány miatt. 

A romániai Nagykörtvélyesen a rendőröknek kellett kiszabadítaniuk egy fiút, akit a családja a koronavírustól rettegve a padlásra zárt, miután hazatért Olaszországból.

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top