nlc.hu
Aktuális

Kutyával pótolták a farkast egy kínai állatkertben

Elpusztult a farkas, egy kutyát tettek a helyére egy kínai állatkertben

A látogatókat nem sikerült átverni, az internet pedig sírva vigad a történeten.

Hupej tartomány egyik városának állatkertje az elmúlt napokban világhírű lett, miután az internetre felkerült egy videó arról, hogy a farkas helyén egy rottweilernek tűnő kutya pihen. A látogató, aki a felvételt készítette, állítólag megkérdezte a gondozókat, hogy mégis mit keres egy kutya a rácsok mögött, és azt a választ kapta, hogy sajnos a farkas elpusztult öregségben.

Az újságoknak nyilatkozó állatkerti dolgozó pedig azt is elárulta, miért lett az utódja egy kutya, állítólag az eb őrkutyának lett odatéve. A helyi hatóságok azóta megkérték az állatkertet, hogy legyenek kedvesek eltávolítani a feliratokat, amik azt jelzik, hogy ott egy farkas lakik.  

A közösségi oldalakon természetesen rengeteg komment érkezett a videóra, van, aki megjegyezte, hogy legalább egy huskyt kerítettek volna a farkas helyére, van, aki azt írta, hogy a kutya és a farkas végül is közeli rokonok, van, aki szerint pedig tényleg elég lett volna csak a feliratokat lecserélni.

Nem ez az első eset, hogy a látogatóknak furcsa meglepetésben van részük, 2019-ben egy Vuhanhoz közeli vadasparkban szintén egy kutyát állítottak be a farkasok helyére, 2018-ban egy egyiptomi állatkertben  egy szamarat festettek át zebrára, 2017-ben Kuanghszi-Csuang élő pingvinnek helyett felfújható madarak várták az embereket, 2013-ban pedig egy tibeti masztiffot oroszlánnak „neveztek ki” Henanban.

(via LadBible)

Rottweiler

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Állatkerti hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top