nlc.hu
Aktuális

Rémhírterjesztéssel gyanúsítanak egy nagykanizsai férfit

Azt posztolta, hogy a faluban mindenki meghalt az oltástól, rémhírterjesztés miatt elvitték a rendőrök

Rémhírterjesztéssel gyanúsítanak egy nagykanizsai férfit, akik valótlanul azt állította, hogy mindenki meghalt a faluban, aki beadatta az oltást.
Rendőrautó

Rémhírterjesztéssel gyanúsította meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt a nagykanizsai férfit, aki egy interneten közzétett bejegyzésében valótlanul azt állította, hogy egy Nyíregyháza melletti kis faluban mindenki meghalt, aki beadatta az oltást. Ezt Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese közölte a csütörtöki tájékoztatón.

Elmondta azt is, hogy az érintett település polgármesterének közleményben kellett cáfolnia a gyorsan terjedő hamis állítást. A rendőrség megállapította: a férfi maga találta ki a közölteket, a rémhír terjesztésére különösebb indoka nem volt, kizárólag az volt a célja, hogy minél nagyobb figyelmet érjen el.

A férfinál kedden tartottak kutatást, lefoglalták elektronikus eszközeit, majd őrizetbe vették. A férfi elismerte a bejegyzés közzétételét, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Kiss Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy a Készenléti Rendőrség nyomozói továbbra is naponta monitorozzák az internetet „a minden alapot nélkülöző és a köznyugalmat sértő álhírek feltérképezéséért”, és az elkövetők felelősségre vonásáért. Azt is mondta, hogy a hasonló hamis információk közzététele alkalmas arra, hogy az emberekben bizalmatlanságot, félelmet keltsenek a védőoltásokkal kapcsolatban, és így a járvány elleni védekezés akadályozására is.

(MTI)

Vírustagadók és oltásellenesek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top