nlc.hu
Aktuális

Csaknem 15 ezer pedagógus még oltatlan

Közeleg a határidő, de csaknem 15 ezer pedagógus még oltatlan

December 15-ig kellene beoltatniuk magukat a pedagógusoknak, de több ezren még nem kérték a vakcinát.
Maszkot viselő tanár az osztályteremben

Január elsejétől fizetés nélküli szabadságra küldhetik azokat a pedagógusokat, akik nem oltatják be magukat a koronavírus ellen. Több ezren azonban továbbra is oltatlanok, pedig csak december 15-ig van idejük felvenni a vakcinát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása alapján a Népszava azt írja: mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt a koronavírus elleni oltás lehetőségével. Miután valamivel kevesebb, mint 150 ezer pedagógus van az országban, ez azt jelenti, hogy

csaknem 15 ezer tanár továbbra is oltatlan.

Ráadásul az oltatlan pedagógusok aránya nem csökkent számottevően az elmúlt hetekben. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a november 18-ai kormányinfón még 86-87 százalékos átoltottságról beszélt.

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) nem reprezentatív felmérése egyébként azt mutatta, hogy az általuk vizsgált 1500 intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, közülük háromezren pedig nem is tervezik felvenni a vakcinát, ami veszélyeztetheti az oktatást.

Az Emmi nem aggódik, közlésük szerint a gyermekek oktatása pedig eddig is, ezután is biztosított.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Alexandra_Koch)

További hírek a járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top