nlc.hu
Aktuális

Jóváhagyta az alkotmánybíróság a „gyermekvédelmi” népszavazást

Nincs mese, jön a „gyermekvédelmi” népszavazás

A köztársasági elnök még megvétózhatja a négy kérdést (spoiler alert: nem fogja), egyébként szabad a pálya.
Kormánypropaganda

Az Alkotmánybíróság egyhangúlag helybenhagyta a népszavazást kiíró október 30-i országgyűlési határozatot, tehát elutasította az annak megsemmisítését kérő, de megalapozatlannak minősített beadványokat – írja a Hvg.hu. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben (alighanem a választásokkal együtt) megejt a magyar kormány egy „gyermekvédelmi” – valójában a melegellenessé eltérített pedofiltörvényt megerősítő, célzott kérdéseket tartalmazó – népszavazást a következő kérdésekkel: 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Lett volna egy ötödik kérdés is arról, hogy támogatjuk-e, hogy lehetővé tegyék (tehát ne csak népszerűsítsék) a nemátalakítő műtéteket gyerekek számára, de ezt még korábban elkaszálta a Kúria. Bár a mostani döntés értelmében visszahozhatnák ezt is, Orbán Viktor már elmondta: megelégszik ezzel a néggyel.

A kérdések ellen korábban két meg nem nevezett személytől/szervezettől érkezett kifogás, a jogi aggályok mellett azt sérelmezték, hogy a népszavazást összemossák a választásokkal, így annak tisztasága veszélyben van, de ezt elutasította a Kúria. Még Áder János aláírására várnak (alighanem meg is kapják), utána tényleg zöld utat kap a négy kérdés.

Az egész témakör, és az, ahogy a kormány napirenden tartja a „meleglobbi” tevékenységét, eddig is szomorú és abszurd helyzeteket szült; nemrég például két héten át vizsgálta a Pumukli, az Oroszlánkirály és a Mulan című meséket a kormányhivatal, mert egy feljelentő szerint megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket.

Kiemelt kép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top