nlc.hu
Aktuális

Munkahelyi bosszú

Évi 48 millió forint a fizetése és nem kell csinálnia semmit

Panaszkodik az ír vasúttársaság egyik alkalmazottja, hogy hatalmas fizetést kap, de nem végezhet érdemi munkát.

Sokan cserélnének Dermot Alastair Millsszel, aki viszont panaszkodik, hogy tisztes fizetése (évi 128 ezer dollár, vagyis 48 millió forint) ellenére munkáltatója, az ír nemzeti vasúttársaság nem vár el semmilyen munkát.

A semmitevés is lehet őrjítő (Fotó: Pexels.com)

A semmitevés is lehet őrjítő (Fotó: Pexels.com)

A férfi egész nap csak újságot olvas és hosszan elnyújtott ebédeket eszik.

Dermot diszkriminiációra hivatkozik és azt mondja, azért alakult ez így, mert 2014-ig pénzügyu vezetőként dolgozott az ír vasútnál, ám akkor együttműködött a hatóságokkal, akik a cég könyvelésére voltak kíváncsiak.

Onnantól Dermot besúgóvá vált az alkalmazottak és a cégvezetés szemében, ezért fokozatosan felmentették minden feladata alól, bár fizetését meghagyták.

Veszek két újságot, a Timest és az Independentet, meg egy szendvicset. Bemegyek az irodámba, bekapcsolom a számítógépet, megnézem az e-maileket. Nincsenek munkával kapcsolatos e-mailek, nincsenek üzenetek, nincs kommunikáció, nincs kollégával folytatott kommunikáció” – mondta Dermot Mills az ír Munkahelyi Kapcsolatok Bizottságának.

Ülök, újságot olvasok, és megeszem a szendvicset. Aztán fél 11 körül, ha van egy e-mail, amelyre választ kell adni, válaszolok rá. Ha van hozzá munka, akkor azt csinálom. Azt mondanám, ha kapnék valamit, ami megköveteli, hogy hetente legalább egyszer dolgozzak, nagyon izgatott lennék.”

A pénzügyi menedzser elmondta, hogy 2000-től a 2007-es pénzügyi összeomlásig körülbelül 250 millió euró (99 milliárd forint) értékű tőkeköltségvetésért volt felelős. 2010-ben előléptették, de karrierje 2013-ban kezdett szétesni, amikor egy állítólagos zaklatási ügy részese lett. Elküldték három hónap betegszabadságra, majd új pozíciót ajánlottak neki.

Dermot azt állítja, hogy amikor visszatért a betegszabadságáról, észrevett „bizonyos problémákat” az adósokkal kapcsolatban, és 2014 márciusában „jóhiszeműen” jelentést küldött az Irish Rail vezérigazgatójának, mielőtt védett tanúkámt tájékoztatást adott volna a közlekedési miniszternek. Azóta csökkentették a vállalatnál betöltött feladatait, csakúgy, mint a költségvetési portfólióját.

A pénzügyi vezető hozzátette, hogy „elszigetelve érzi magát, és kizárták a céges találkozókról, képzési lehetőségekről.” A szokatlan ügyben a tervek szerint jövő év elején lesz a következő bírósági tárgyalása. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top