nlc.hu
Aktuális

Eltűnik a Matterhorn a Toblerone csomagolásáról

Eltűnik az ikonikus hegycsúcs a Toblerone csoki csomagolásáról

Már nem elég svájci, ezért eltűnik a Toblerone csoki csomagolásáról a Matterhorn rajza.

Hamarosan eltűnik a Toblerone csokik csomagolásáról a svájci Matterhorn hegycsúcs képe, mert a márka amerikai tulajdonosa Svájcon kívülre helyezte a termelés egy részét, és így már nem használhatja a jelképet – írja a 444 a Bloomberg nyomán.

A Toblerone csoki és a Matterhorn hegy

Hamarosan ezt nem lehet megcsinálni, mert eltűnik a Toblerone csoki csomagolásáról a Matterhorn hegy rajza (Fotó: Unsplash/Morgan Thompson)

A csomagolást úgy tervezik újra, hogy egy kevésbé jellegzetes hegyet ábrázoljon. A gyártó Mondelez szóvivője szerint az új logó modernizált és áramvonalas lesz, amely igazodik a geometrikus és háromszög alakú külsőhöz.

A 4478 méteres csúcsot ábrázoló rajzot azért kell átalakítani, mert egy 2017-es törvény szerint csak akkor lehet nemzeti jelképeket használni a termékek csomagolásán, ha megfelelnek a svájci kritériumoknak. Ezt azt jelenti, hogy az alapanyag legalább 80 százalékának Svájcból kell származnia, tejtermékek esetében pedig 100 százalék a követelmény.

Egyébként a Toblerone csoki logója egy állatot is rejt, bár ez a legtöbb embernek fel sem tűnik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top