nlc.hu
Aktuális

Megevett 50 darab Caroline Reaper csilipaprikát

50 darabot megevett a világ legerősebb csilijéből

Annyira megörült a rekordnak, hogy nem hagyta abba a világ legerősebb csilijének fogyasztását, hogy egy másik világcsúcsot is megdöntsön.

Egy kanadai férfi, Mike Jack megdöntötte az extrém csilifogyasztás hivatalos világrekordját – írja a Telex a Guinness World Records nyomán.

A férfi 50 darab Caroline Reapert evett meg 6 perc 49,2 másodperc alatt, amivel övé az 50 darabra vonatkozó világcsúcs.

Miután ezt teljesítette, folytatta a brutálisan csípős paprika eszegetését, hogy egy másik rekordot is megdöntsön. Végül ez nem jött össze neki, mert összesen 135 darabot tudott legyűrni, amivel minden idők második legjobb eredményét érte az el „egy ültő helyben megevett legtöbb Carolina Reaper” kategóriájában. A rekord egyébként 160 darab, ami csaknem egy kiló paprikát jelent.

Mike Jack a Caroline Reaper csilipaprikaevő rekord megdöntése közben

Mike Jack a Caroline Reaper csilipaprikaevő rekord megdöntése közben (Fotó: Guinness World Records)

A Carolina Reaper a világ legerősebb csilije, a Scoville-skálán 1,6 milliós értéket mutat. Összehasonlításképpen: az Erős Pista csípőssége körülbelül 1000 Scoville-egység, a jalapeno pedig 2000-3000 körül van.

Bár a férfi húsz éve edzi a szervezetét a csípősséget okozó kapszaicinnel szemben, egy-egy ilyen megmérettetés után komoly gyomorgörcsei vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top