nlc.hu
Aktuális

Fejlemények a lúgos orvos szabadulása körül

Szabadul a lúgos orvos, áldozata azonban nem akar külföldre költözni: „Nem fogok elmenekülni”

Renner Erika egyelőre nem tudja, kihez fordulhat, ha újra felkeresné őt a támadója.
Bene Krisztián

Nem árulja el a büntetés-végrehajtás Renner Erikának, hogy mikor szabadul korábbi támadója, a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián. A nőt 2013-ban bántalmazta, majd lúggal leöntötte korábbi párja. A férfit 2018-ban 11 évre ítélték, de jó magaviselete miatt jövő év elején szabadulhat.

Renner Erika azt mondta az RTL Híradónak, elvárja az államtól, hogy megvédje őt a korábbi támadójától. „Én nem fogok félelemben élni. Sokan tanácsolták, hogy külföldre meneküljek. Én nem fogok elmenekülni. Nekem nincs miért menekülnöm. Én nem tettem semmit, én nem csináltam semmit, úgyhogy én azt szeretném, hogy a rendszer ezt kidolgozza, hogyan védi az áldozatokat” – jelentette ki.

A Blikk tudta meg, hogy az áldozat kérvényt nyújtott be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának, hogy megtudhassa, pontosan mikor szabadul Bene Krisztián. Két hónapja küldte el a levelet, választ azonban még nem kapott. A Büntető Törvénykönyv szerint az intézmény köteles egy hónappal a szabadulás előtt tájékoztatni az áldozatot, ha ezt kéri.

„Amikor olvastam az EU-tagállamok áldozatvédelmi részeit, akkor más országoknál tapasztaltam, hogy ott automatikusan védelmi határozatot kap kérelem nélkül az áldozat. Ezeket sírva olvasom végig, hogy ilyen is van” – mondta el Renner Erika, aki a támadója szabadulásának időpontja mellett arra is kíváncsi, kihez fordulhat, ha például újra felkeresné őt Bene Krisztián.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál annyit közöltek, hogy ha a támadója újra felveszi a kapcsolatot a sértettel, akkor a rendőrségre tehet bejelentést.

Az RTL Híradó érdeklődni szeretett volna Bene Krisztián rokonainál, hogy a szabadulását követően hazaköltözik-e a férfi a családi otthonba, ám ottjártukkor senki nem nyitott ajtót. A szomszédok viszont azt nyilatkozták, hogy aggasztja őket, hogy Bene esetleg az utcába költözik.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top