nlc.hu
Aktuális

Kiszabadul a lúgos orvos

Hónapokon belül szabadul a lúgos orvos – Renner Erika kiakadt, mert nem mondják meg neki a pontos dátumot

A 11 évre ítélt férfi már 7 és fél év után elhagyhatja a börtönt.

Pár hónap múlva már szabadulhat a börtönből a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, aki a volt párjára 10 éve maró folyadékot öntött – értesült a Blikk. Az áldozata, Renner Erika hiába akarja megtudni a pontos dátumot, egyelőre nem kapott semmiféle információt.

„Más európai uniós országokban a sértettet az elkövető szabadulásáról időben tájékoztatják, illetve egy védelmi határozatot is küldenek, amiben részletezik, hogy ha megjelenne, hova kell fordulni és mit tehet az ember. Magyarországon viszont nekem kell mindennek utánamennem” – panaszolta a bulvárlapnak Renner Erika, aki mögött hosszú, gyötrelmes évek állnak.

Mint mondja, 8 évig járt pszichológushoz és különböző terápiákra, ennek köszönhetően mára már sikerült feldolgoznia a bűncselekményt. „Még szükségem lenne néhány esztétikai, plasztikai műtétre, de szerencsére teljesen normális életet élek” – árulta el.

Bene Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját 2018-ban 11 év börtönbüntetésre ítélték, továbbá örökre eltiltották a hivatásától. A 25 milliós kártérítés megfizetésére is kötelezett férfi a jó magaviselete mellett 7 és fél év után szabadulhat, amelyből lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja.

Renner Erika 2021-ben a Digitális szorongató podcastben először osztotta meg a nyilvánossággal részletesen, hogyan érintette mentális egészségét a támadás és az azt követő cserbenhagyás. Története a nők elleni erőszak szimbóluma lett, ugyanis Erika nem hagyta magát. A nyilvánossághoz fordult azután, hogy a nemi szervét és alsótestét lúggal megcsonkító Bene Krisztán, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója ellen indult nyomozást az ügyészség másfél év után megszüntette.

Kiemelt fotó: MTI /  Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top