Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kiskutya repülőn

kysslina
Létrehozva: 2004. október 1. 22:09
Sziasztok!

Egy jóbarátnőm szeretne küldeni nekem egy vizslakölyköt M.o-ról egy másik barátnőmmel, aki jön hozzám az ünnepekre. Eddig úgy tudtam, hogy simán lehet hozni, csak kell a megfelelő kutya szállítására alkalmas doboz, de valaki azt mondta, hogy az EU után történt némi változás. Ha valaki tudja pontosan, hogy hogyan lehet kutyát utaztatni repülőn Kanadába, az segítsen nekem! Előre is köszönöm!
  1. 2004. október 2. 10:3522.
    ja! ezt nem lehet beírni. rend. eletek. et. . így már jó! talán-))
    előzmény:
    kysslina (21)
     
  2. 2004. október 2. 10:3421.
    renket
    előzmény:
    kysslina (20)
     
  3. 2004. október 2. 10:3420.
    Köszönöm!-))) Innen nincs változás gondolom, onnan nem tudtam az új renket.
    előzmény:
    envagy (19)
     
  4. 2004. október 2. 10:3119.
    Szia, én is a reptéren dolgozom, ráadásul szállítmányozással foglalkozó cégnél:)Ne aggódj, a kiskutyának nem lesz semmi baja az úton, a repülőn is külön raktérben helyezik el őket. A változás az EU óta, hogy a fuvarlevél SCI kód rovatát is ki kell tölteni, most nemtom megmondani , hogy mi a kód, de ha érdekel, holnap megírom:)))
    előzmény:
    kysslina (1)
     
  5. 2004. október 2. 10:2018.
    Köszönöm, én is ebben bízok. van itt sok vizsla, nagyon vidámnak tűnnek, az igaz, hogy hideg a tél, de csak a tél, a többi évszak olyan, mint máshol, igaz, hogy a tél elég hosszú, de bent lesz a kutyusnak is a helye, hiszen itt valóban nem lehet kint tartani, ráadásul éppen az állatok miatt döntöttünk a nagyobb háznál, ugyanis megígértük a gyerekeknek. Már egy kislakónk van, egy cica, az elején még gondok voltak , mert odarottyantott mindenhová, de ma már nagyon okosan jelzi, vagy kimegy, vagy az alomra megy, olyan itthon, mint egy herceg, mindenki a kegyeit lesi, de hát tényleg nagyon aranyos, bár hatalmas, pedig még nagyon ifi. Így lesz a kutyussal is, gondolom majd kettőjük között lesz némi zűr, de még mindkettő kölyök, tehát va rá esély, hogy áthidaljuk.
    előzmény:
    Andika29 (16)
     
  6. 2004. október 2. 09:5617.
    Olvastam par remhirt, hogy szegny kutyakat -40 fokban utaztatja. Mi tengerimalacot szallitottunk Svedorszagbol Magyarorszagra es mivel ragcsalo, o sem johetett fel az utasok koze. Megkerdeztuk a legitarsasagot, hogy hol szallitja az allatoka, azt mondta, hogy van kulon resz a gepen, tehat nem halalos az ut. Tengerimalackank atszallassal utazott, eleg hosszu volt az ut, de nem fagyott meg es egy kis ijedtsegen kivul semmi baja nem lett. Tehat nyugi, nem ugy szallitjak oket, mint a csomagokat.
    előzmény:
    kysslina (1)
     
  7. Torolt_felhasznalo_927707
    Torolt_felhasznalo_927707
    2004. október 2. 08:0016.
    missourinak igaza van mindenben, az utazassal kapcsolatos tanacsokban, es az utolso bekezdesben leirtakon is gondolkodj el. Bar ha egesz telen a lakasban tudod tartani akkor nem viseli meg talan a zord tel. Hisz nalatok mindig rettenet hideg van -40 fok, meg szel. Na majd megtudom en is hamarosan, most keszulok ki az unokahugomekhoz. A Mikulast mar biztosan ott toltom, persze jo meleg lakasban, es addig a kis Fox terrieremet az anyosom szeretgetheti.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_463279 (13)
     
  8. 2004. október 2. 01:0615.
    -)))
    Drószűrű vizsla. Ez a kutyus ajándék, nem választottuk, a barátnőmnek van ez, és minden pároztatásnál ha kér, kap egyet a nőstény gazdijától. Valóban hideg van, de nagy a házunk, és benti kutyus lesz, a ház alsó szintje teljesen egy légterű, most ott teniszeznek a gyerekek a falon, a kutyusnak is lesz helye szaladgálni akár bent is. Nagyon szeretik itt a Magyar vizslákat, a környéken is nagyon sok van belőlük, főleg mert nagyon okos, és nagy gyermekbarát, ezért örültünk neki mi is nagyon, azt szerettünk volna mi is, de mindíg csak halogattuk. Igazából nagyon szerettünk volna ónémethuhászkutyát, (hosszú szőrű) az volt otthon, de még csak hasonlót sem láttam itt, és most jött ez a felajánlás, megnézték a gyerekek a papa fényképét, és egyből beleszerettek.
    Az oltásra rákérdezek az állatorvosnál, úgyis most kell visszavinnünk a cicát megmutatni. Amiket mondtál, azokat köszönöm, ezeket megírom pontosan a barátnőmnek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_463279 (13)
     
  9. 2004. október 2. 00:5814.
    Egyrészt itt egy ilyen kiskutya 700-800 dollár. Másrészt ugyanígy érkezett ide az itteni ismerősünk kutyája is, semmi baja nem volt, tavaly pedig a barátnőm vitte haza a cicáját innen az is minden attrocitás nélkül került haza. A reptéren rengeteg állatot hoznak-visznek a gazdik, nem értem, hogy miért lenne éppen neki baja, azt is hallottam már, hogy picike állatot valaki az utastérben szállított. Itt nincs karantén, ahogy leszáll a gazdi, máris viheti magával a kedvencet, ezt már tavaly megérdeklődtük. Mikor anyósom érkezett, akkor is láttam vagy öt utast, aki akkor vette át az állatot, volt közöttük igen picike is. Én úgy tudom, hogy az állatokat speciális helyen szállítják, éppen azért, hogy ne legyen bajuk, a -40 fokos hidegben szállítást én egy kicsit durvának érzem, tavaly volt itt egy topicozó aki a reptéren dolgozott, ő mesélte, hogy az állatokat hogyan helyezik el, Canadában főleg nem tudom elképzelni, hogy bármelyik légitársaság hagyná, hogy egy állat rossz körülmények között utazzon, ennél sokkal kissebb vétek miatt is fejvesztés van. Ez a kutya díjnyertes vérvonalú, nagylelkű ajándék a gyerekeimnek, nem értem miért estek nekem egy teljesen megszokott , elfogadott dologért. Én is repólővel érkeztem, és naponta többszázezren érkeznek azzal, 12 órát utazni itt nem nagy kunszt még álattal sem, ahol még országon belül is ilyen távolságok vannak, van Canadának olyan része, ami szinte messzebb van mint M. o, mégis visznek rajta állatokat. Kirívó esetek biztosan vannak, én nem tagadom, de abban biztos vagyok, hogy az esetek 90%-ban minden a legnagyobb rendben, ugyanez vonatkozik minden más szállításra is.
    előzmény:
    Fenjal (8)
     
  10. Torolt_felhasznalo_463279
    Torolt_felhasznalo_463279
    2004. október 2. 00:5413.
    Nyugi, semmi baj nem lesz a szallitassal. A kabinba nem ajamlom, hogy bevigyed, mert oriasi kellemetlenseget tud okozni a hosszu uton egy kolyok vinnyogassal, pisilessel, kakilassal. Ne tedd ki a baratnodet kozutalatnak a gepen. Valaki remisztgetett itt, hogy a csomagterben -40 fok van. Hülyeség. + fok van ott a bőröndöknek is (senki sem kapja a cuccait fagyott allapotban). Viszont minden gepen van a gep nagysagatol fuggo meretu legkondicionalt csomagter elo allatoknak. Ott ugyanolyan a klima, mint az utasterben. Javaslom, hogy nagy ( a szuksegesnel joval nagyobb szallitoketrecet vegyel) beleld ki jol es tegyel bele raghato jatekokat. Abban tud majd maszkalni is. Atszallaskor mindig megitatjak az allatokat , ezert egy sajat itatot is be kell tenni a ketrecebe. Lehet kis szarazeledeles utibatyut is kotni kivulrol a ketrecre akkor azt is odaadjak neki. Tengerentulra mas arak vannak mint Europaba, USA_Canadaba 110-120 USA dollar a kutyaszallitas, fuggetlenul a kutya (ketrec) sulyatol, meretetol. Ezert irtam, hogy jo nagy ketrecbe tedd bele a kolykot. Az utazasnak a 12-14 orajat siman kibirja a vizsla kiskutya, tobb tizezer kutya tett mar meg ilyen utazast. Canadába valamilyen Magyarorszagon nem szokasos oltas is kell a beerkezo kutyaknak, hivd fel a kinti hatosagi allatorvost es kerdezz ra konkretan. Az utlevel mar kell valoban, de idoben intezzek ha nem fovarosi a tenyeszto, mert videki allatorvosok meg nem kaptak meg az utlevel nyomtatvanyt.
    Egyebkent ha rovidszoru vizsla lennek, akkor inkabb Floridaba koltoznek, sem mint a hideg Canadaba. . . nem jo egy eleten at fazni. Miert nem valasztotok bundasabb kutyafajtat?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2004. október 1. 23:2512.
    Sziasztok! A kutyam nem volt meg 3 honapos, amikor eloszor mentem vele haza repulon. Meg nem kaphatta meg a veszettsegi oltast, igy csak egy altalanos egeszsegi allapotot igazolo papirja volt. Mikrochipet itt Italiaban csak 5 honapos kor utan adnak az ebeknek. A kutyi egyebkent jol viselte a kozel 2 oras utat. A Malev erre a jaratara elvileg 11 kg-ig lehetett allatot felvinni (elore le kell foglalni a jegyet, mert az utasterben csak egy allatka lehet) meghatarozott maximalis meretu kennelben. Vannak olyan jaratok, ahol az engedelyezett kennel merete miatt csak max. 3 kg. testtomegu allatka mehet. Visszafele mar a veszettsegi oltast is igazolo hatosagi allatorvosi igazolas is kellett. Itt matol kotelezo a kutya utlevel.
    Ha jol emlekszem Kanadaban van karanten intezkedes is? Egy kolyok kutya nem bir ki 11-12 orat repulon, mivel nincs semmilyen rohangalasi es pisilesi lehetosege (egy ekkore allat meg nem tudja sokaig tartani a vizeletet). En most jottem haza del-Amerikabol, az ut szamomra is iszonyatos volt, kepzelj el egy kolyok kutyat. Minden gepnek tartalmaznia kell egy futott, vilagitassal ellatott, legkiegyenliteses helyiseget. Kepzeld el, ha esetleg az allat nem ide, hanem egy hulye alkalmazott miatt esetleg egyutt utazik a csomagokkal. 10ezer meteren mar -43 fok van.
    A tarifa egyebkent itt Europaban, ketreccel lemert allat * 7 euro.
    Ja es meg egy tortenet, amit az elutazasom elott hallottam az allateledel kereskedesben. Volt vmi japan ficko aki egy kutyat hozott ide Italiba egy kiallitasra. . . a kutya hallva erkezett. Szegeny kis japan majdnem agyverzest kapott a repuloteren.
    Szerintem semmikepp ne probald meg ezt a hosszu utat, nem fogja kibirni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_524643
    Torolt_felhasznalo_524643
    2004. október 1. 23:2311.
    Volt az ismerösök között, akinek igy jöttek a kutyusai az USA-bol (Magyarorszägra). Tehät ugyanaz a kep, csak forditva.
    Szinten kölyökkutyusok voltak (Shar-Pei), annyira megviselte a kant a hosszu repüles, hogy utäna honapokig depresszios volt. A kis szuka eleg jol kibirta.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_732880
    Torolt_felhasznalo_732880
    2004. október 1. 23:0410.
    Persze a topik inditónak üzentem, nem Fenjalnak. Rossz gombot nyomtam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_732880
    Torolt_felhasznalo_732880
    2004. október 1. 23:049.
    Úgy tudom, hogy 3 kg-ig lehet az utastérbe bevinni kutyát. A többi ketrec és poggyásztér. No ott meg -40 fok, és nincs hangszigetelés. Szóval én SOHA NEM ADNÁM IGY FEL A KUTYÁMAT!!!
    Vegyél kint. Nem hiszem, hogy ott nincs vizsla.
    előzmény:
    Fenjal (8)
     
  15. 2004. október 1. 22:578.
    Sziasztok! Magyarországról kerül Kanadába a kiskutya?
    Repülővel? Arról tudni valamit, hogy a repülőn milyen helye lesz a kutynak? Tudod a fiam is volt Kanadában, azt mondta, hogy soha többet, 11-12 órás út, iszonyat volt a számára. Most gondold el, hogy mit fog ennyi idő alatt átélni az a kiskuty egy dobozba zárva a repülő rakterébe:-((( Nem lenne egyszerübb ott venni egy vizslakölyköt? El lesz szakítva az anyjától és a többi kölyöktől. Teljesen egyedül lesz a félelmével olyan hosszú időn keresztül:-((
    előzmény:
    kysslina (6)
     
  16. 2004. október 1. 22:467.
    Kötelező lesz az "állatútlevél" október elsejétől az Európai Unión belül a gazdáikkal együtt külföldre utazó kutyáknak, macskáknak és - ami alighanem az esetek töredékét jelenti majd - vadászgörényeknek.


    Az Európai Bizottság közleményben figyelmeztetett, hogy péntektől ezek az állatok csak az új dokumentum birtokában léphetik át a határokat. Az útlevél - amelyet az állatorvosok állítanak ki, egységesítve, felváltva az eddigi, országonként eltérő okmányokat - a veszettség elleni oltás meglétét tanúsítja majd. Az EU 25 tagállamában ugyanis (Nagy-Britannia, Svédország, Írország és Málta kivételével, amelyek további feltételeket is szabnak) ez az egyetlen követelmény a házi kedvencek beutazásához.

    Az európai uniós rendelkezések szerint az állatok azonosítására idővel egy, a kutyába, macskába, vagy éppen vadászgörénybe beültetett mikrocsip szolgál majd: e rendszer bevezetésére azonban a tagállamok 8 év türelmi időt kaptak, s addig is elegendő az állatok tetoválása, s e számsornak az útlevélben való szerepeltetése. Kivétel itt is Nagy-Britannia, Málta és Írország, amelyek már most mikrocsipet követelnek a határátlépés engedélyezéséhez. Mindenesetre a briteknél ezzel megszűnik az eddigi gyakorlat, hogy a kutyák, macskák csak több hónapos karantén után juthattak be a szigetországba: legalábbis az "állatútlevéllel" rendelkező, azaz EU-országokból érkező állatoknál. Az okmányba - mint minden igazi útlevélbe - beragasztható a házi kedvencek fényképe is, de ez nem kötelező.

    Az egységes "állatútlevelet" már idén júliusban be akarták vezetni, de a tagállamok többsége nem készült el időre e feladattal. Így az EU-bizottság három hónapos haladékot adott, megelőzve, hogy a nyári turistaszezonban, amikor nagyon sokan kedvenc háziállatukkal utaznak nyaralni, az okmány hiánya problémákhoz vezessen. David Byrne egészségügyi és fogyasztóvédelmi EU-biztos azonban a jelek szerint még most sem biztos abban, hogy minden gördülékenyen megy majd: a bizottsági közlemény úgy fogalmaz, csak reménykedik abban, hogy a tagállamok mindent megtettek.

    (MTI)

    előzmény:
    kysslina (5)
     
  17. 2004. október 1. 22:426.
    Illetve nem eladja, hanem a papa a barátnőmé, és a pároztatásért kapják cserébe.
    előzmény:
    kysslina (5)
     
  18. 2004. október 1. 22:415.
    Köszönöm, akkor nem olyan vészes-) Törzskönyvezett a kiskutya, az oltást már a tenyésztő beadatja neki, úgy adja el, akkor őt kell megkérni, hogy kérjen a kutyusnak egy "útlevelet" is. Nagyon bántott volna, ha valami miatt megoldhatatlan, mert a gyerekek nagyon megörültek a vizslakölyöknek-))
    előzmény:
    bababetű (3)
     
  19. 2004. október 1. 22:394.
    Attól tartottunk, hogy elég sok utánajárással fog együtt járni, és gondoltam, megkérdezem előtte itt tőletek, hogy ne kelljen felesleges köröket futniuk.
    előzmény:
    cleo (2)
     
  20. 2004. október 1. 22:323.
    Szia !

    Pont az elöbb mondta be a tv, de csak fél füllel hallottam. Útlevelük lesz a kutyiknak, 2. 800 Ft-ba kerül, amit az az állatorvos fog kiállítani, aki a veszettség oltást beadta. Javasolt (vagy kötelező ?) chip, vagy egyéb jelölés a kutyán a beazonosítás végett.

    Szerintem állatorvos csak többet tudhat erről. És azt hiszem ez minden állatra vonatkozik.
    előzmény:
    kysslina (1)
     
  21. 2004. október 1. 22:312.
    Szerintem ha mas nem, a jobaratnod meg tudja kerdezni, mi a menete.
    előzmény:
    kysslina (1)
     

Címlap

top