Fotó

Látványos, ahogyan éjszaka csutakolják a koszos Szabadság hidat

Hétvégén a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai lefertőtlenítették, és lemosták budapesti Szabadság hidat. Látványos fotók születtek az éjszaka.

A Szabadság hídnak korábban több neve is volt (Ferenc József híd, Fővám téri híd). Budapest harmadik közúti átkelőjeként 1894-ben kezdték építeni, és két évvel később, Ferenc József jelenlétében – aki az utolsó szegecset maga verte be – adták át. 1945. január 16-án a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta. Helyreállítása 1946 tavaszán kezdődött el, de eredeti zöld színét csak ’84-ben kapta vissza.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai tisztítják a Szabadság hídat., (fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai tisztítják a Szabadság hidat (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Koronavírus Budapesten: Lemosták a Szabadság hidat

A Szabadság hídon 2019-ben misét is celebráltak (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Alaposan letakarították a Szabadság hidat április közepén

Néhány éve a Szabadság hidat lezárják az autók előtt nyáron, és tornázni, jógázni, piknikezni lehet rajta. Kérdés, hogy erre idén is lesz e lehetőség, a koronavírus-járvány miatt (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Így mosták le a Szabadság hidat

Azt láttad már, hogy lemásolta a budapesti Szabadság hidat a Huawei?
(Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Mosták, csutakolták a fővárosi Szabadság hidat

Világrekord is született már a Szabadság hídon, amikor 200 magyar birkózó hidalt rajta (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Fertőtlenítés a fővárosi Szabadság hídon

Amikor egy esernyős úriember a Szabadság híd tetejére mászott… (Fotó: ATTILA TRENKA / Attila Trenka / Profimedia)

Budapest felett a hidak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.