Gasztro

Berbecstokány

Nemcsak bárányból, hanem birkából (idõsebb juh) is igen ízletes ételeket készíthetünk. Az idõsebb állatoktól származó húsról célszerû a faggyút eltávolítani, és egy kis ecetes vízben átmosni felhasználás elõtt.

Hozzávalók

– 1000 g csontos birkahús

– 300 g vöröshagyma

– 100 g paradicsom

– 50 g zsír

– fűszerek (törött bors, fűszerpaprika)

– só

Elkészítés

A húst kockákra daraboljuk, majd a felolvasztott zsírban só és törött bors hozzáadásával lepirítjuk. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a már megpirult húsra helyezzük. Majd következik a karikára vágott paradicsom, ezt megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés folyadék (víz vagy fehérbor) hozzáadásával készre pároljuk. Ezt végezzük tűzálló edényben, amiben aztán tálalhatjuk is az ételt.

Köretként puliszkát adhatunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése