Hozzávalók
• 1 tök (kb. 3 kg)
• 3/4 l tej
• 1/2 l zöldségleves
• 50 g zabpehely
• 100 g toast-kenyér (héj nélkül)
• 150 g gouda sajt (reszelt)
• só, bors, szerecsendió, ecet
Elkészítése
Vágjuk le a tök egyharmadát, ezt a részt később fedőként fogjuk használni. Kanállal szedjük ki a magokat. Az így kialakuló üregbe töltsük bele a tejet, a zöldséglevest, rakjuk a tetejére a tök lapját, majd toljuk a 170’C-ra előmelegített sütőbe.
Kb. egy óra múlva merjük ki a folyadékot és a tök felpuhult húsát, kézimixerrel pépesítsük, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és ecettel. A krémlevest töltsük vissza a tök üregébe, szórjuk meg a kockára vágott toastkenyérrel és a reszelt goudával, és 5-10 percig süssük a sütőben, grill üzemmódban.