Gasztro

Szívek, cumik, zselék

A bogyós-tejszínes torta díszítõi ezek, de bármi máson is jól mutathatnak. Ne fogd vissza magad!









Piros szív:

Egy szív alakú kiszúróval 6-8 szívet nyomunk a lágy tejszínkrémbe, majd a kontúrokat egy pálcikával elmélyítjük.


Ha a krém teljesen megszilárdult, 2 evőkanál piros lekvárt szitán átnyomunk, felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. A lekvárt egy kis papírtölcsérbe töltjük, levágjuk a végét, és a szív kontúrját feltöltjük a lekvárral.
 







Tortazselé lapocskák:

Még mielőtt a tortakarikát eltávolítjuk: 1 tasak Dr. Oetker piros Tortazselét a tasakon található leírás szerint 3 dl meggylével elkészítjük. Még melegen a tortára öntjük, és a torta mozgatásával elegyengetjük. A tortát legalább 1 órára hideg helyre tesszük, és csak utána távolítjuk el a karikát.








Mini-cumi:

200 g lehűtött tejszínt kemény habbá verünk, és egy nyomózsákba töltjük. A tortaszeleteket megjelöljük a krémben, és minden szelet közepére egy tejszínpamacsot nyomunk. 100 g marcipánmasszát piros ételfestékkel megfestünk, és kis cumikat formálunk belőle. Tálalás előtt minden tejszínpamacsra egy cumit helyezünk.









Lekváros-gyümölcsös szívek:

Bő 1 evőkanál piros lekvárt egy szitán átnyomunk, egy kis papírtölcsérbe töltjük, levágjuk a végét, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. 50 g fehér csokoládét vízfürdőben felolvasztunk, és egy papírtölcsérbe töltjük. A sütőpapírt az előre megrajzolt minta fölé helyezzük, a papírtölcsér végét levágjuk, és a fehér csokoládéval átírjuk a mintát. Ha a csokoládé megszilárdult, egy késsel óvatosan elválasztjuk a papírról, és egy szem gyümölcsnek támasztva dekoratívan a tortára helyezzük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top