Gasztro

Ahol fõszereplõ a sajt és a zöldség

• Camembert-sajtos melegszendvics





Hozzávalók:
10-15dkg camembert, vaj, bors, metélőhagyma, szeletelt kenyér

A kenyeret kend meg vajjal, helyezd rá a camembertszeleteket, és süsd meg a grillsütőben, amíg a sajt kenhető állagú lesz. Tálaláskor tetejét szórd meg snidlinggel, ketchuppal vagy mustárral.


• Pikáns camembert-sajtos melegszendvics

Hozzávalók:
10-15 dkg camembert, 10-15 dkg gépsonka, vaj, bors, egy db alma, szeletelt kenyér
A kenyereket kend meg vajjal, az almaszeleteket hámozd meg és vágd fel vékony karikára, egy-egy karikát fektess a vajaskenyérre. Tegyél rá szeletelt gépsonkát, majd a camembert-szeleteket. Süsd meg grillsütőben, míg a sajt a tetején felolvad.


• Zöldséges melegszendvics





Hozzávalók:

1-2 db paradicsom, kukoricakonzerv, friss spárga, vagy spárga konzerv, só, bors, ketchup, 15 dkg csirkemell sonka, 15 dkg trappista sajt, szeletelt kenyér

A paradicsomot vágd fel kis kockákra, a kukorica a levét öntsd le. A spárgát néhány percig párold forró, sós vízben, majd vágd fel kisebb darabokra, a csirkemell sonkát csíkokra. A kenyérszeleteket kend meg ketchuppal, szórd meg paradicsommal, kukoricával, a spárgával, és a sonkával. Tetejére reszelj sajtot. Előmelegített grillsütőbe 4-5 percig süsd készre.














Készíts velünk melegszendvicset!


Hússal, hallal »
Téli esték vacsorája »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top