Gasztro

Diós-bazsalikomos sült paprikakrém

4 piros kaliforniai paprika, megsütve
10dkg darált dió
2tk reszelt citromhéj
10-12 szem fekete olajbogyó
2 tk olívaolaj
10 nagy friss bazsalikomlevél
só, bors

Először (akár 1-2 nappal előre) előkészítjük a sült paprikákat: a sütőt előmelegítjük a grill-, vagy legforróbb fokozatra. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk. Egy alufóliával bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük vágott felükkel lefelé. A sütőben addig sütjük, amíg teljesen megfeketedik a héjuk. Ekkor egy jénai tálba tesszük őket, amelyet szorosan, teljesen légmentesen lezárunk átlátszó fóliával, majd 15 percre így hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik és a héja simán lehúzhatóvá válik. A meztelen paprikákat hosszú csíkokra vágjuk, pici olívaolajjal meglocsoljuk és felhasználásig hűtőben tartjuk. A krémhez aprítógépbe tesszük a paprikát, a darált diót, olívaolajat és a reszelt citromhéjat. Sózzuk, borsozzuk és simára pürésítjük. Az olajbogyót és bazsalikomleveleket apróra vágjuk és a paprikakrémbe keverjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top