Gasztro

Nyúl erdei mártással

A vadnyúl íze mindig karakteresebb, mint a ketrecben nevelgetett társaié, így aztán, ha csak lehet, ehhez a különleges recepthez egy széles mezőkön kóborló egyedet válasszunk.

Mi kell hozzá?

• 1 nyúl
• 20 dkg húsos szalonna
• 10 dkg vegyes erdei gomba
• 5 dl száraz fehérbor
• 1 evőkanál liszt, só, bors

 

 

Hogyan készül?

A megtisztított nyulat adagnyi darabokra vágjuk, és megsózzuk, borsozzuk. A gombát és a szalonnát felkockázzuk.

Egy mély serpenyőben vajat olvasztunk. A nyúlhúsdarabokat minden oldalról pirosra sütjük benne. Egy evőkanálnyi lisztet egyenletesen eloszlatva a húsra szórunk. Átforgatjuk, és aláöntjük a bort. Amikor a bor felforrt, beleszórjuk a külön serpenyőben előre megpirított szalonnakockákat. Tizenöt perc forralás után beleszórjuk a gombát is. Amikor a gomba megpuhult, tálalhatjuk az ételt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top