Gasztro

Mi lesz Magyarország kedvenc étele?

Az országgyűlési választások mellett egy hasonlóan fontos szavazás is zajlik az országban tavasszal. A küzdelem ezúttal kiélezett. De vajon mi lesz a befutó?

Szavazz! Melyik ételt utálod a legjobban? »

Hatalmas a küzdelem az ország kedvenc étele címért, melyet egy online választáson ítélhetnek oda a regisztrált szavazók. A Torkos Csütörtök óta zajló, és március közepén záruló voksolásban 11 jelölt is több, mint tízezer szavazatot szerzett már, közülük Újházy Tyúkhúsleves vezet (16113 szavazat), de nincs sokkal lemaradva Töltött Káp. (14046), Babgulyás (13838), Halászlé (13295), Brassói (12959) és Madártej (12827) sem. A Top 75-ben feltűnő a főzelékfélék hiánya, illetve hátul kullog minden, amire a fitneszguruk elégedetten csettintenének. Az önszerveződő listán szinte kizárólag nemzeti ételek szerepelnek, külhoni jelölt a listán az egy szerencsétlen Tiramisu (6687), öldöklő küzdelemben Mákos Gubával (6505) a Desszert kategória 7. helyéért…

Ha Te is bele akarsz szólni a választási csatába, és mondjuk csak azért is királyt csinálnál Lecsóból vagy legalább az említési küszöbig klikkelgetnéd Zabpelyhet, még megteheted a kedvencetel.hu-n. (De az Isten szerelmére, Pacalpörkölt, ugye, nem kap már egyetlen voksot sem tőlünk?!)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top