Gasztro

Ez a világ legdrágább sütije

Tobzódó aranydíszítés, a hozzávalók pedig prémiumminőségűek.

Forrás: bornrich.org
Forrás: bornrich.org

Átszámítva mintegy 267 ezer forintba kerül az “Arany főnix” névre keresztelt cupcake sütemény, amelyet a Dubai Mall bevásárlóközpont Bloomsbury’s Cupcake üzletében kínálnak. A vajas sütemény nem éppen hagyományos desszert, az édességet az Emirátusokbeli pláza hivatalos megnyitóján leplezték le.

A luxussütit egy 24 karátos arany desszerttartóra teszik, azt pedig egy 24 karátos arany, antik zsúrkocsin szervírozzák. A cupcake ugyancsak 24 karátos, ehető aranypapírral van bevonva. A luxusdesszert ízéért olyan hozzávalók felelnek, mint az Angliából hozatott Doves organikus liszt, a Rachel organikus vaj, az Olaszországból rendelt prémiumminőségű Amedie Porcelena csokoládé és az Ugandából Dubaiba érkező Ugandai Arany vanília.

A különlegesség megalkotója a Shaféna Juszuf Ali, a Bloomsbury’s Cupcake üzlet alapítója, aki heteket töltött azzal, hogy tökéletesítette a desszertjét. A díszítése pedig csak hab a tortán: többek között az aranyporral megszórt organikus eper remekül kiegészíti a cupcake öt legdrágább hozzávalóját.  

Így készül:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top