Kukoricás-spenótos muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg morzsolt, főtt kukorica
- 2 egész tojás
- 25 dkg liszt
- 1 púpozott tk sütőpor
- 2,5 dl tejszín
- 5 dkg paraj, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
- fél tk fűszerpaprika
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180-190 fokra. A lisztet egy keverőtálban keverjük össze a sóval, paprikával és a sütőporral. Üssük bele a tojásokat, borítsuk rá a kukoricát, a spenótot és tejszínt. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sót és borsot, majd az egészet alaposan keverjük össze. Adagoljuk muffinsütőformába a masszát (a mélyedéseket háromnegyedig töltsük meg), majd süssük készre kb. 23-25 perc alatt. 12 darab lesz belőle.