Gasztro

Gyors vacsora: Húsgombóc fehérboros mártásban

A húsgombócot összeállítani olyan könnyű, hogy még egy fárasztó nap végén is érdemes nekiállni. Különösen ha ilyen finom mártás is készül hozzá!

 

Húsgombóc fehérboros mártásban

Hozzávalók 6 személyre:

  • hintéshez liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 tojás
  • ízlés szerint bors
  • 10 aszalt paradicsom
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 500 g darált marhahús
  • 100 g ricotta

Bormártás:

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 50 ml olívaolaj
  • 10 apróra vágott aszalt paradicsom
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Tegyük egy keverőtálba a darált marhahúst, a ricotta sajtot, a tojást, a napon szárított paradicsomot, a parmezánt, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze, amíg minden hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Kézzel formázzunk golflabdaméretű húsgombócokat, majd simítsuk el a felszínüket, hogy egyenletesen átsüljenek.

 

Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az extra szűz olívaolajat, és adjuk hozzá a fokhagymát. A húsgombócokat könnyedén forgassuk meg a lisztben, és tegyük a serpenyőbe. Adjuk hozzá a napon szárított paradicsomot. A húsgombócokat süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a bort, kapargassuk fel a serpenyő alján lévő megbarnult részeket, és addig főzzük, amíg a szósz felére csökken, és besűrűsödik.

 

További 5 percig főzzük.

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top